Fredagsmys

Idag kom mamma och hämtade mig som vanligt på dagis. Jag blev jätteglad när hon kom och var himlans sugen på fredagsmys. Vi åkte ner till Spånga och skulle köpa popcorn och cola på Konsum. Jag gick och hämtade en kundvagn som jag körde, och mamma visade hur vi skulle gå. Men jag visste minsann hur vi skulle hitta till både colan och popcornen. Sen frågade mamma vad jag ville äta för mat idag. Helst ville jag bara äta popcorn, men det fick jag inte. Efter mycket om och men kom jag på att köttbullar skulle vara ok. Mamma frågade vad jag ville ha till, men inget av det hon räknade upp lät så gott (potatis, spagetti, makaroner, mos). Efter en stund kom jag på vad jag ville ha till – ketchup!

När jag och mamma nästan handlat klart så kom pappa från jobbet. Jag blev jätteglad när han kom. Jag hade tröttnat lite på att handla då och ville mest bara åka hem och mysa. Sagt och gjort, vi packade upp varorna på bandet och betalade för dem, packade ner dem och åkte hem (och vet ni, en Bamsetidning med en jättefin Bamsemössa fick jag köpa med, åh vad glad jag var för den). Pappa lagade makaroner och köttbullar medan mamma packade upp varor, och sen fick jag äta det i soffan, medan vi började kolla på film. Vi hade hyrt Polarexpressen, det var en jättespännande film och ett tåg och tomten och Nordpolen. Jag satt som klistrad i soffan hela filmen igenom, och åt popcorn och drack cola. När filmen var slut hade klockan hunnit bli ganska mycket, så då var det dags att gå och sova. Men åh vad jag gillar mysfredagar!


Lämna ett svar