Blåser trumpet och myser med mamma på kvällen

Vet ni? I morse när jag försökte blåsa i min trumpet så lyckades jag! Jippie, jag kan spela trumpet! Jag kom på att man måste trycka på knapparna samtidigt som man blåser, och då låter det. Jag blev överlycklig när det lät och spelade och spelade och spelade och sa ”loligt” (roligt) och ”igen” om vartannat.

Men sedan var det dags att åka till dagis, och jag fick inte spela mer. Typiskt. Jag blev lite sur men mamma och pappa lovade att jag skulle få spela när jag kom hem igen. Tur det!

Idag var det mammas tur att hämta mig på dagis. Då är det bil som gäller, och det tycker jag inte är så kul, så då ville jag inte åka hem. Dessutom så höll jag på att busa med Betty för fullt, det har jag gjort hela dan idag. Vi hade lekt med vatten med, så både mina byxor och tröja var helt blöta och hängde i torkskåpet. Inte hade jag nån extra tröja på dagis heller, så jag hade fått låna en tröja som tur var. När mamma skulle ta på mig min tröja innan vi åkte hem så berättade jag för mamma att tröjan faktiskt var blöt. Men mamma sa att det inte gjorde nåt, för vi skulle skynda oss hem ändå. Så jag sa hej då till Betty och sen så åkte vi hem till pappa. Pappa mådde inget vidare idag och hade inte gjort det på hela dan, så när vi kom hem så låg han och sov i soffan. Men det ville inte jag att han skulle göra, så han fick inte vara ifred för mig. Då gick han och la sig i sovrummet, och jag och mamma tittade på Emil och åt pannkakor i soffan. Det var mums det.

Precis när vi nästan hade tittat klart på filmen så kom pappa uppspringandes och mådde jätteilla, så han lät jättekonstigt inne på toaletten. Stackars pappa. Sen hade han feber också. Jag och mamma höll oss en bit ifrån honom så att vi inte skulle bli smittade av magsjuka med, för det är jätteotäckt att behöva kräkas. Men det var lite svårt, för jag ville ju gärna pussa och krama pappa när det var så synd om honom. Som tur var hittade mamma min trumpet, och då kom jag på att det ju var jättekul att jag kunde blåsa i den, så då gjorde jag det medan mamma tog på mig pyjamas och gjorde mig klar för sängen. Sedan vinkade jag godnatt till pappa och sa ”älka dej” (älskar dig) till honom innan jag la mig för att sova.

Lämna ett svar