Målat väggarna och vägrar att sova

Idag är det vardag igen och mamma och pappa behövde jobba. Pappa var hemma med mig på förmiddagen och mamma åkte och jobbade. Framåt lunch tyckte pappa att jag skulle försöka sova lite eftersom jag knappt sovit alls inatt, men jag vägrade. Istället hittade jag på ett bus när pappa trodde att jag låg och försökte sova. Jag målade två av väggarna, golvet och sängen i mitt rum med brun krita. Det blev jättefint. Det fiffiga var att jag gick ut till pappa och stängde dörren till mitt rum när jag målat klart, så han upptäckte det inte ens. Det gjorde däremot mamma när hon kommit hem efter halva dagen för att pappa skulle åka och jobba… jag var nämligen lite knasig och tog kritan jag målat i mitt rum med och råkade måla på mamma och pappas sovrumsdörr. Då blev mamma jättearg. Och gissa hur arg hon blev när hon skulle gå in i mitt rum och lägga tillbaka kritan och såg mina målningar inne i mitt rum. Jag tyckte ju att jag hade gjort jättefint, men jag förstod ganska snabbt att inte mamma tyckte det och sa ”Taltas inte rita mamma, Taltas inte rita mamma”. Vad dumt. Jag hade hunnit bli ovän med mamma två gånger på jättekort tid, för precis när hon kom hem rev jag sönder en massa sidor i en bok med, då blev hon också arg. När mamma lugnat sig lite kröp jag upp hos henne i soffan när hon satt och läste och gav henne en puss på munnen och sa att jag inte skulle rita med och inte ha sönder några böcker. Då blev vi sams igen jag och mamma, och sen gick vi och la oss i mamma och pappas säng och sov en stund tills pappa kom hem.

Efter lite mat så hjälptes vi åt hela familjen att skura rent väggarna, golvet och min säng från mina konstverk. Som tur var gick det ganska bra och det gick nästan inte att se när vi var klara att jag råkat måla lite utanför pappret… Det mamma och pappa inte tänkte på bara var att jag tyckte att det var jätteroligt att få skura med en egen liten hink och allt, så jag ska nog testa att måla lite till nån dag, om straffet inte är värre än såhär 😉


Lämna ett svar