Träffar läkaren och bestämmer kejsarsnitt

Idag har vi varit och träffat en läkare, för att gå igenom eventuell sätesförlossning eller kejsarsnitt. Läkaren var väldigt tydlig med att hon tyckte att kejsarsnitt var enda alternativet, och ville inte höra talas om mammas önskan om att föda vanligt trots att du ligger åt fel håll. Det var tydligen allt för många riskfaktorer för att hon skulle kunna råda till vanlig förlossning (vilket hon egentligen var för i vanliga fall). Några av riskfaktorerna var att du ligger åt fel håll, att jag har gjort ett kejsarsnitt tidigare (och med andra ord betraktas som förstagångsföderska) och att din storebror var ett stort barn (och du verkar vara det med). Ja, ja, bara att acceptera läget även om det känns som att bli snuvad på förlossningen på nåt vis… Men huvudsaken är ju att du kommer ut utan risker.

Läkaren skickade remiss till Karolinska sjukhuset och nån gång nästa vecka kommer vi antaligen att få veta vilket datum kejsarsnittet är planerat till. Vi bad att få kejsarsnittet så nära inpå beräknat födelsedatum som möjligt, så att du hinner bli så klar som möjligt där inne, men de vill alltid göra det 7-10 dagar innan för att inte riskera att det hinner sätta igång av sig själv. Så vecka 17 blir vi alltså tvåbarnsföräldrar. Knasigt värre 🙂

Lämna ett svar