Firar oldemor och tittar på melodifestivalen

Förra helgen så fyllde oldemor 80 år, men då var hon och hälsade på hos farmor och farfar, så då kunde vi inte fira henne. Därför så firade vi henne idag istället. Vi klädde på oss och åkte bil bort till henne och oldefar direkt efter frukost (sen scones-frukost som vanligt idag när det är lördag). Mamma och pappa lämnade mig där för att leka en stund först, för de skulle åka och provköra en ny bil. Oldefar följde med mamma och pappa så jag fick ha oldemor alldeles för mig själv. Vi lekte med alla bilarna. Oldemor hade plockat fram en låda med en massa småbilar som jag inte lekt med förut för att jag varit lite för liten. Det var massor med bilar, och oj vad kul det var! Mitt hår var så besvärligt bara hela tiden och åkte ner i ögonen på mig, så oldemor var snäll och satte upp luggen med ett hårspänne. Det var jätteskönt, men mamma och pappa tyckte att jag såg ut som en liten tjej när de kom tillbaka. Men världens sötaste ändå såklart 🙂 Ja, ja, de får väl ta och boka in en klipptid till mig om de inte vill att jag ska ha hårspänne då, för man kan ju inte gå omkring med hår i ögonen heller!

Mamma och pappa hade bestämt under sin provkörning att det nog inte blir någon toyota heller, utan det får nog bli en volvo ändå. Det går bra med vilket som tycker jag, bara vi inte köper en bil som är trasig hela tiden (men då räcker det att undvika franska bilar tror mamma och pappa).

Oldemor gjorde iordning fika när mamma och pappa kommit. Jag var rätt hungrig då och smällde i mig tre hela bullar och massor med saft. Mamma och pappa fikade mycket de med. Sen lekte jag och pappa en stund med bilarna innan det var dags att åka hem. Vi skulle ha åkt och köpt en barnvagn till bebisen, men eftersom klockan var så mycket och jag var trött så vågade de inte riskera att jag skulle somna i bilen, så vi åkte hem istället så att jag fick sova. Medan passade mamma och pappa på att kolla på film såklart.

När jag vaknade var det dags att börja med kvällens middag, men jag var inte så intresserad, utan låg i soffan och myste istället medan mamma och pappa fixade. Sen åt vi middag i soffan framför melodifestivalen. Jag var rätt trött, men som tur var orkade jag få i mig lite popcorn i alla fall. Men mat ville jag helst inte ha. Melodifestivalen var bra i alla fall och jag orkade vara vaken hela festivalen. Så ikväll fick jag gå och sova jättesent…


Lämna ett svar