Boa?

060201

Så. Då var det klart. En av de saker som jag för en sisådär två och ett halvt år sedan skrev upp på min "att-göra-under-mammaledigheten"- lista. Nämligen mitt Moltas-i-magen-album. Ja, att det inte gjordes under min sex månader långa mammaledighet har ni ju då redan förstått… inte heller avklarades då det nyfödd-album som skulle göras, eller den klassiska "min första bok". Men nu har jag i rasande fart avklarat både gravidalbum, födelsedagsalbum (både från den riktiga födelsedagen och från 1-årsdagen) samt fyllt i det mesta i "min första bok". Och jag börjar så smått undra, är det det här som kallas "att boa"?

Att boa är nämligen nåt jag läst att blivande förälder gör för att förbereda sig på en ny babys ankomst. När Moltas skulle komma så bestod nog mycket av boandet i allt som skulle fixas. Barnvagn skulle beställas (3 månaders leveranstid, huah!) och bilbarnstol, skötbord, spjälsäng, sängkläder, kläder och skötgrejor skulle inhandlas. Nu den här gången så har vi ju liksom allt det där avklarat (nästan i alla fall). Så den här gången tar sig kanske boandet en lite annorlunda form och består i att beta av saker på listan istället, oavsett om det har med fotoalbum eller andra projekt att göra. Mitt sätt att boa den här gången har liksom blivit att stryka saker från den förra mammaledighets-listan för att kunna fylla på med nya saker inför den nya mammaledigheten.

Och jag börjar nog ärligt talat känna mig ganska redo för att påbörja min nya mammaledighetslista nu; skriva böcker, göra hemsidor, nya-bebisen-album, sy kläder etc etc. Men jag ska försöka låta bli att skriva upp "att jobba" på listan den här gången, för det var det jag ägnade största delen av mammaledighetstiden med Moltas med att göra, och det är inget jag rekommenderar. Det gäller bara att kunna låta bli…
Nu undrar jag bara vad jag ska ägna de närmaste två månaderna till innan nya bebisen kommer och innan jag kan påbörja alla de där projekten jag har på listan som börjar gälla 1 maj… Förutom att jobba, ta hand om en Moltas och frilansa… några tips?

4 reaktioner till “Boa?”

  1. Du kan ju t ex skriva upp..
    …att laga goda romantiska middagar till sin make lagom till han kommer hem från jobbet…

    (Hmm… vänta nu, detta måste ju jag också leva upp till sedan när jag är hemma isf)

Lämna ett svar