Får hälsa på mamma, pappa och lillebror på sjukhuset

I morse när jag vaknade så pratade mormor och Emmelie om att vi skulle åka och hälsa på mamma och pappa och lillebror på sjukhuset. Så efter frukost gjorde vi oss iordning och väntade på pappa som skulle komma och hämta oss. Åh vad glad jag blev när han kom hem, han hade ju varit borta hela hela dan igår! Jag frågade efter mamma med, men då sa pappa att vi skulle åka och hälsa på henne.

Vi åkte i blå bilen till sjukhuset allihop, och sen gick vi upp till BB, där mamma, pappa och lillebror hade sitt rum. Mormor och Emmelie fick vänta i väntrummet vid hissarna, för bara syskon och föräldrar får följa med in på BB. Sen gick jag och pappa iväg och skulle hämta mamma och lillebror för att gå och fika. Vi fick gå igenom hela BB för mamma och pappas rum var allra längst bort. Sen kom vi äntligen fram till dörren där pappa sa att mamma var. Vi öppnade försiktigt dörren, och där satt mamma i en säng. Och i knät hade hon en liten bebis. Även fast alla berättat att min lillebror hade kommit ut från mammas mage så tyckte jag att det var lite konstigt. Jag sa trevande ”mamma” och gick fram till henne. Mamma sa att jag skulle komma upp i sängen till henne och lillebror, så jag klättrade upp och satte mig bredvid mamma i sängen. Mamma fick en puss, och efter en stund fick bebisen en puss med. Jag petade lite på lillebror och sa ”bebis”, och då sa mamma att han hette ”Tett”. Då sa jag ”hej Tett”. Men det var allt lite knasigt allting. Och mamma hade tydligen jätteont i magen, så jag var tvungen att vara jätteförsiktig med henne. Jag som är van att busa så med mamma.

Sen klev mamma och bebisen upp i alla fall, och vi la bebisen i en sängvagn som såg ut som en plastbytta (men jag frågade om inte jag kunde få bära bebisen, men det fick jag inte, men de lovade att jag skulle få hålla i bebisen sen när vi skulle fika). Pappa och jag hade tagit med Tetts gosedjur som vi köpt till honom och la dem i vagnen där Tett låg. Sen gick jag och hämtade mammas skor, för de behövde hon ju ha när hon skulle följa med oss och säga hej till mormor och Emmelie.

Vi gick iväg alla fyra sen, och jag fick köra Tett i hans vagn. Men jag hade velat köra lite racer, men det fick jag inte. När vi kom ut till väntrummet där mormor och Emmelie var så blev det kramkalas, och sen åkte vi hiss ner till kafeterian. Där köpte vi fika och jag fick pannkakor. Det var mums, men jag hade inte ro att äta så mycket. Det var ju så mycket som hände. Dels ville jag springa runt en massa och sen så skulle jag ju få hålla i lillebror med. Han är ju pytteliten, så man måste vara jätteförsiktig, men det var jag. Mamma och pappa sa att jag var en jätteduktig storebror.

Sedan efter en massa bus, lillebrorsmys, pannkakor, glass och päron så sa pappa att vi skulle gå ut. Då kom farmor, farfar, oldemor och oldefar och gick. Oj vad glad jag blev då. De skulle också hälsa på lillebror, så helt plötsligt var vi jättemånga som var på kafeterian minsann. Det fotograferades en massa och vi fikade och grejade, sen var det dags att säga hej då till mamma och Tett. Pappa skjutsade mormor och Emmelie till Vällingby för de skulle shoppa lite, och jag fick åka till farmor, farfar, oldemor och oldefar och äta med dem. Jag skulle ha vilat där med, men jag ville inte det. Pappa sa hej då och åkte tillbaka till mamma och Tett på sjukhuset, och när mormor och Emmelie kommit tillbaka från Vällingby så fick jag gå hem till dem igen. På kvällen kom Alex också och hälsade på, och mamma ringde och pratade med mig. Hon hade hoppats på att få komma hem från sjukhuset på kvällen, men det fick hon inte, så hon var lite deppig. Men imorgon ska mamma, pappa och Tett äntligen få komma hem i alla fall, åh vad jag längtar!


Lämna ett svar