Hem från BB, åker bil och vagn för första gången och går på majbrasa

Idag skulle vi få åka hem från BB, så efter frukost så satt vi mest och väntade på att barnläkaren skulle komma och kika på mig. Vid 10 kom han, och slängde mig upp och ner och fram och tillbaka så att mamma och pappa blev alldeles oroliga. Men allt var bra i alla fall och doktorn hade ingen anmärkning på nåt. Vilken tur!

Sedan fick jag på mig fina kläder, mina BB-jeans och min Tett-tröja som mamma gjort. Sedan väntade vi på att barnmorskorna skulle komma och kolla på mammas mage innan vi skulle få åka hem. Men oj vad de dröjde. Vi la oss alla tre i pappas säng och vilade lite medan vi väntade, och somnade direkt. När mamma vaknade hade det gått över en timme, och då ringde hon efter barnmorskorna så att de kom och tittade på magen. Och sen var det äntligen dags att få åka hem.

Vi packade ihop alla grejor och begav oss mot bilen. Det är ganska långt att gå genom alla sjukhuskorridorer, men det gjorde inget, jag sov gott i mammas famn. Men när vi kom ut så vaknade jag till, för oj vad det blåste. Den starka vårsolen reagerade jag däremot inte det minsta på.

Sen tog det jättelång tid för pappa att sätta fast bilbarnstolen. Både han och mamma hade glömt hur man skulle göra, och med den nya bilen gick det dessutom inte att sätta fast den på samma sätt som i den gamla. Knasigt. Men jag fick sitta i stolen och vänta i alla fall medan, men jag blev lite ilsken emellanåt när det tog sån tid. Men när vi äntligen kom iväg så somnade jag direkt, det var mysigt att höra bilens brum.

När vi kom hem var farmor och farfar hos oss och passade storebror. Mormor och Emmelie hade åkt hem tidigt i morse, så vi hann inte träffa dem nåt idag. Storebror satt och kollad på Karlsson på taket med farmor och farfar när vi kom, och brydde sig inte det minsta om oss. Knasigt. Men sen när jag suttit hos farmor en stund så kom han fram och gosade lite med mig i alla fall. Men han var jättetrött storebror för han hade inte sovit nåt på hela dan. Så när farmor och farfar gick hem sen så sov vi en stund allihop.

Då vi vaknat var det dags att kläs på igen och sen bar det av på majbrasa. Vi åkte bil dit, och sen fick jag åka vagn för första gången vid majbrasan. Storebror är ju så stor så att han kan gå själv, han kunde t o m köra mig i vagnen. Vi träffade en massa av storebrors dagiskompisar på majbrasan, och deras föräldrar. Alla tyckte att jag var jättesöt och att mamma och pappa var knasiga som var ute och rände på majbrasa med mig när jag bara var 2 dagar gammal. Men jag tyckte att det var spännande, ända tills jag blev jättehungrig. Då åkte vi till Kista för vi skulle hämta ut mediciner till mamma, som storebror och pappa var och hämtade ut medan mamma gav mig lite käk i bilen.

När vi kom hem var klockan jättemycket och vi somnade gott hela familjen även fast de sköt raketer så att det smällde som sjutton överallt.


Lämna ett svar