Deltid på dagis från och med nu

Idag fick jag ta lite sovmorgon, och vaknade inte förrän efter åtta när mamma och pappa kom in i mitt rum, och pappa skulle säga hej då för han skulle åka och jobba. Mamma har ju slutat jobba inför att bebisen ska komma, och det betyder att jag ska få gå lite kortare dagar på dagis. Jag vet inte om det är så bra, men, men. I morse var det skönt i alla fall eftersom jag fick sovmorgon 🙂

När jag vaknat så åt jag och mamma frukost efter att jag fått ny blöja och lite kläder på mig. Vi hade slut på havregryn så det fick bli yoghurt och kuddar idag, men det gick bra det med (även om jag helst äter gröt på morgonen). Vi hade slut på nästan allting, så nån vanlig jos hade vi inte heller, utan bara festisar. Men det gjorde inget heller. Efter jag ätit upp yoghurten så fick jag en flaska välling i soffan, det var mysigt det. Jag fick kolla på kogänget en stund också efter lite tjat, och mamma passade på att sitta lite framför datorn. Men strax innan nio var det dags att ge sig av till dagis, och jag och mamma lyssnade på BWO i bilen (det är min nya favvolåt, den som var med i melodifestivalen, Temple of love). Helst ville jag inte åka till dagis idag, jag ville vara hemma med mamma och mysa, så när vi kom till dagis var jag lite mammig och ville mest kramas. Men sen ropade Dina på mig, och då kunde jag inte hålla mig från lekrummet längre, så då kunde mamma åka hem.

Mamma kom och hämtade mig precis efter mellis sedan. Det var jättefint väder så vi var ute och lekte. Jag grävde med grävskopan, det var roligt det. Helst ville jag inte följa med hem, men det gick bra när mamma sa att jag skulle få låsa upp bilen med klicknyckeln. Det tycker jag är kul. Jag hade inte sovit nåt på dagis idag, så jag var lite trött. Jag ville ha välling i bilen, men mamma hade ingen välling med sig, typiskt! Vi åkte direkt till Vällingby sen och skulle handla lite och köpa ett par bodys till bebisen som den ska få när den kommer ut. Jag somnade nästan i vagnen, men vaknade till när mamma skulle köpa en ny pyjamas till mig. Då ville jag minsann vara med och välja själv, och ville inte alls ha den som mamma valt, utan jag ville ha en cool pyjamas med en drake på, så då fick jag den. Den ska jag sova i inatt, så det så!

Det var jätteskönt vårväder ute ju, så jag och mamma köpte mjukglass sen som vi satt och åt i solen. Mums vad gott! Men jag orkade bara halva. Också köpte vi fina majblommor med, en varsin, innan vi åkte hem och väntade på att pappa skulle komma hem från jobbet.

Mamma tog av mig blöjan när jag kom hem, så fick jag gå i bara kalsonger. Jag ska lära mig att säga till när jag vill kissa eller bajsa, så ska jag göra det på toaletten eller pottan. Men det är så himla svårt, för jag kommer inte på det förrän jag redan kissar liksom. Det hände bara två olyckor under kvällen, men en av dem var i soffan, så det var kanske inte så bra tyckte mamma och pappa. Tur att de ska köpa ny soffa… och att den går att tvätta!

När pappa kom hem så satte han igång grillen, också blev det balkongmiddag med grillad korv och pommes frites till middag. Mums. Också grillade majskolvar förstås, det är ju också jättegott! När det var dags för mig att sova sen så fick jag ha på mig min nya fina drak-pyjamas, också sjöng och spelade mamma och pappa för mig en stund innan jag somnade. Vilken mysig dag det har varit idag!


Lämna ett svar