Bus i skogen igen och cykeltur till Spånga

I morse sov jag länge, men vaknade av att jag kissat ner hela sängen. Jag ropade på pappa som fick komma och hämta mig och byta blöja, och mamma klev upp och bytte sängkläder i min säng. Sen fick jag välling i soffan medan mamma och pappa gick och slappade en stund till i sängen. När jag ätit upp min välling så gick jag in och ville mysa jag med, så då låg vi och busade och läste bok en stund tills det var dags att äta frukost. Det blev gröt till frukost, och ägg. Jag älskar ägg.

Efter frukost gav vi oss iväg till skogen igen. Det var så mysigt igår, och idag var det lika fint väder, så vi körde en repris. Idag tog vi inte med vagnen däremot, eftersom jag var så duktig och gick runt hela spåret själv igår. Det blåste lite mer idag, men det gjorde inget, det var skönt ändå. Jag tog lite senvägar idag genom skogen, jag tycker det är så roligt att klättra på alla klippor och stenar. Mamma tyckte inte att det var lika kul med stora magen, men hon höll med om att det var finare vägar och skog än att gå spåret. Vi hittade lite vattensamlingar också där jag och pappa kastade kottar och stenar, det var jättekul. Också fick jag åka rutschkana i skogen med, det var också skoj.

Sedan åkte vi hem och åt lunch, och sen sov jag middag medan mamma och pappa kollade klart på King Kong som de hade hyrt och börjat kolla på igår. Den var jättelång, tre timmar, så jag hann vakna innan den var slut, så jag fick se slutet på den med. Den handlade om en jättejättestor apa.

När filmen var slut bar det av ner till Spånga på cykel för att lämna tillbaka filmen till videoaffären. Jag cyklade själv hela vägen, jag har blivit så himla duktig på att cykla. Och när vi kom hem, då var det dags för grillning på balkongen. Åh vad mumsigt. Jag åt korv och korvbröd och majs, och mamma och pappa åt bröd och kött och sallad. Mums! Pappa pekade och sa att han såg King Kong-apan, sen sa han ”näää” och sa att han bara lurats. Sen ropade jag och pekade ”kolla apan där” och sen sa jag nääää när mamma och pappa kollade. Så jag kan också luras. Sen ropade jag ”kolla traktorn”, men det var ingen traktor där heller, utan jag bara lurades igen, så jag log finurligt och var nöjd över att ha lyckats lura mamma och pappa lite 🙂

Då jag var mätt och belåten gick jag in och satte mig i soffan en stund och kollade på Kogänget, och mamma och pappa satt kvar på balkongen tills det var dags för mig att sova. Då spelade pappa på gitarren också sjöng jag, mamma och pappa ”Imse vimse”, ”Bä, bä vita lamm” och ”Moltas godnatt” vid min säng innan jag somnade.


Lämna ett svar