Målar ägg, åker till ikea och cyklar

I morse sov jag inte så länge, så pappa gick upp med mig så spelade vi dataspel på hans dator och kollade på Kogänget en stund innan vi väckte mamma. Medan hon gjorde sig iordning så lagade jag och pappa frukost. Idag skulle vi äta ägg såklart, det måste man ju på påskaftonen och allt. Vi målade äggen innan med, de blev jättefina. Jag fick måla två stycken, och mamma och pappa målade ett varsitt med.

Efter frukost så lassade pappa en massa lådor och åkte först till soptippen med en del av dem, och sen kom han hem och hämtade några fler som han körde till vårt förråd som vi hyrt inför försäljningen av våran lägenhet. Ni ska se hur det ser ut hemma nu, det är helt jättestökigt med grejor som måste ner i kartonger tills vi ska visa lägenheten för dem som ska köpa den av oss (mamma och pappa vill att de ska betala jättemycket pengar för den, så de anstränger sig mycket nu för att det ska bli fint hemma må ni tro). Jag och mamma lekte lite och läste medan pappa var iväg, och vips hade klockan blivit lunchdags, så då fick jag lunch och sen gick jag och sov middag.

När jag vaknade så packade vi ordning oss och åkte till Ikea en sväng. Vi behövde mer flyttkartonger och lite annat smått och gott inför flyttpackandet. Sen åkte vi förbi Kista på vägen hem med och handlade lite grejor på Clas Ohlson (ett lås till min cykel bland annat, så vi kan parkera och låsa fast den ute). Hela tiden tjatade jag om att jag ville hem och cykla, klart man vill cykla när man har lärt sig cykla alldeles själv! Och när vi kom hem fick jag äntligen äntligen cykla. Och gissa vad jag cyklade! Ända ner till Spånga centrum, där vi passade på att handla lite mat. Ikväll skulle det nämligen bli grillning på balkongen, vårväder som det är! Det blev lite korv och potatis och annat smått och gott, så när vi kom hem satte jag och pappa igång att röja på balkongen direkt för grillandet, och mamma fixade det som inte skulle grillas inne. När allt var färdiggrillat och klart för att ätas hade solen nästan gått ner, så det var lite kallt på balkongen. Men som tur är finns ju koftor, så det blev middag ute ändå trots kylan. Sen gick jag in och kollade på Kogänget en stund i soffan och fick ett påskägg fyllt med godis av mamma och pappa som jag smaskade på tills det var dags att sova.


Lämna ett svar