Film bäst på bio?

Det sägs ju och har ju alltid sagts att film är bäst på bio. Jag har nog alltid hållit med. Tills ganska nyligen när vi var på bio och jag kände att det hade varit mycket skönare att se filmen hemma… Det har ju faktiskt blivit lite skillnad på hemma-film-tittandet nuförtiden jämfört med hur det var förut. Man har surround-ljud och stora tv-apparater (även om just vår tv inte är något att skryta med kanske).

Däremot, det man aldrig kan komma ifrån, är ju de filmer man varit och sett på bio, där publiken faktiskt gjort filmen till en alldeles speciell upplevelse. Jag har två exempel såhär på rak arm… Legally blonde fick vi förhandsvisningsbiljetter till och hade väl inga vidare höga förväntningar på (och antagligen inte de andra som satt i salongen heller, eftersom de flesta, liksom vi, fått sina biljetter gratis). Men faktum är att när vi gick därifrån så hade vi fått oss så många goda skratt så att filmen fortfarande ligger jäkligt bra till på betygslistan hos oss. Och det hade den aldrig gjort utan de kommentarer som fälldes av publiken under filmens gång. För många blev skratten bara på grund av de kiknande skratten och underbara publikreplikerna.

Den andra filmen är Skicka vidare. Vi såg den häromdagen hemma på dvd. Den var fortfarande oerhört bra, och visst, det är skönt att slippa storgråta i en biosalong (för storgråter det gör man). Men applåderna och snyftningarna från de andra i biosalongen går ändå aldrig att få till hemma. Och de stående applåderna som började så smått i slutet av filmen och höll i sig flera minuter efter att musiken tystnat, hur kan man få den upplevelsen annat än på bio? Så nja och jo. Film är kanske ändå bäst på bio? Eller vad tycker du?

3 reaktioner till “Film bäst på bio?”

 1. Jo…
  på en bra biosalong är det mycket bättre. Men går man här i Lish, så har jag för det första bättre ljud hemma och även om inte jag o Malle städar ihjäl oss så är det betydligt renare än vad det var senast jag var där!

  Sist gick jag på Harry Potter här i Lish och det så ut som en svinstia med popcorn överallt! Och man har löst problemet med att barn inte ser duken ordentligt genom att dela ut plastsäten till dom så att dom kommer upp en bit. Med andra ord så blir det som att sitta bakom en 1,95cm person så då såg inte vi något heller!!!

  Och inte nog med detta, man lyckades heller inte få in folket i salongen i tid. Så filmen började först en halvtimme efter anvisad tid, vilket gjorde att jag inte hann se klart den för att jag skulle åka jobba!

  Så jag sätter nog inte min fot på Folkan en gång till, såvida jag inte vet att det är en film där det kommer lite folk och att filmen inte kräver ngt fett ljud…

  Men annars är det bäst på bio! hahaha

Lämna ett svar