Mitt första bad och BVC-barnmorskan hälsar på

Idag när storebror åkt till dagis så fick jag bada för första gången. Pappa plockade fram badbaljan i köket, lika som de gjort med Moltas när han var bebis, och dukade upp med skötbord och grejor på köksbordet. Sen var det dags för första badet. Pappa hade haft i lite mycket olja, så det blev ett härligt oljebad 🙂 Jag protesterade lite först när de stoppade ner mig i vattnet, men kom ganska snabbt på att det var rätt så mysigt faktiskt att bada. Ända tills de tog upp mig, då blev det så kallt så kallt. Brrr… Då skrek jag som bara den.

Efter badet fick jag mat, och sen somnade jag gott. Jag sov och sov och sov, och märkte knappt ens att barnmorskan från mvc kom och hälsade på mig. Hon heter Marianne och verkade snäll. Hon skulle egentligen ha tagit vikt och så på mig, och kollat navel och så, men hon tyckte inte att det behövdes eftersom vi varit på BB igår på återbesök. Men hon gick igenom en massa saker med mamma och pappa, och gav dem en massa papper. Och ett vykort så vi kan hämta ut en bok till mig på biblioteket.

Lämna ett svar