Återbesök på BB

I morse fick vi kliva upp tidigt, då var det ingen sovmorgon vill jag lova. Idag skulle vi nämligen på återbesök på BB, så vi skulle åka dit direkt efter att vi hade lämnat Moltas på dagis.

När pappa bytte på mig på morgonen och tog på mig kläder, så lossnade navelstumpen. Åh vad skönt att slippa den tycker både jag och mamma och pappa.

Sen åkte vi till dagis och lämnade storebror, och sen fick vi skynda oss till BB. Vi var där en minut sent eller nåt, men det gjorde inget. Vi fick vänta lite på barnmorskan, men sen fick vi gå in och träffa henne. Hon var jättesnäll och tyckte att jag var jätteduktig och så söt så söt. Och det är jag ju 🙂

Hon började med att göra ett sk PKU-test på mig. Det betydde att hon stack mig med en spruta och tog blod från mig, som ska användas till nåt. Bland annat för att se om jag har någon ärftlig sjukdom. Mamma matade mig medan barnmorskan stack mig, för att det skulle kännas mindre, men det kändes ändå. Det gjorde jätteont, men jag grimaserade bara lite och vred mig lite, men skrek inget i alla fall, duktigt va?

Sen fick pappa klä av mig för då skulle jag vägas och sen skulle barnmorskan känna på mig så att allt stod rätt till med allt. Och kolla naveln. Jag kissade och bajsade och kissade igen under tiden jag var utan kläder, men det gjorde inget sa barnmorskan. Vilken tur!

Efter att hon känt på mig (allt var jättebra och jag var en frisk liten kille) så klädde pappa på mig igen, och då passade barnmorskan på att undersöka mamma. Hon kände på hennes knöl på magen, på livmodern och tittade på hennes stora sår på magen. Allt såg jättebra ut sa hon, och mamma blev äntligen lugn. Hon nämnde knölen och blåmärket på magen, och äntligen så hade vi kommit till nån som kunde berätta vad det var. Det var nämligen nån vätske/blodsamling som blivit i magen efter operationen, men den skulle gå bort av sig själv. Och livmodern var det ingen fara för, för den hade dragit ihop sig jättefint (mamma var orolig för att hon har haft för lite ont med, för tydligen skulle sammandragningarna efteråt vara värre andra gången man gör ett kejsarsnitt, och mamma har knappt haft ont alls). Men allt var jättebra. Åh vad skönt tyckte vi alla!

När besöket på BB var avklarat så åkte vi in till stan. Mamma skulle köpa en skötväska som hon sett där. Efter mycket dividerande fram och tillbaka med pappa blev det till slut en annan skötväska än den hon tänkt från början, men den duger nog tror jag för att bli bytt på 🙂

På eftermiddagen när pappa varit och hämtat storebror på dagis så gick vi ut och gick en promenad. Storebror fick stå på ståbrädan bakom vagnen, och jag sov sött i vagnen.


Lämna ett svar