Dagis, fika och bad

I morse vaknade jag innan klockorna ringde, och gick in till mamma och pappa. Jag har fått lära mig att kliva upp i sängen från pappas sida nu, eftersom mamma har ett stort sår på magen. Det är svårt att komma ihåg det, så jag springer gärna runt till mammas sida först ändå. Det är lite svårt för mamma till och med att komma ihåg, så hon har råkat nästan lyfta mig ett par gånger ändå fast hon absolut inte får.

Jag kröp upp hos mamma och pappa i alla fall, och bebisen låg också i sängen. Jag sa minsann till bebisen att den inte fick ta min kudde, så då flyttade mamma på kudden så att jag fick ha den själv. Jag bad om välling och berättade för mamma att bebisen inte fick välling heller. Det skulle han inte få, men han ligger ju mest och äter hela tiden tycker jag, på mammas tuttar. Jag bad att få kramas lite med mamma innan Tett skulle få mat igen, så då myste jag med bara mamma. Det var mysigt det.

Sen klev jag och pappa upp och åt frukost och Tett fick mat så han och mamma låg kvar i sängen. Precis när jag ätit upp min gröt kom mamma upp och åt lite gröt med, och lillebror sov i vagnsinsatsen i köket. Sen dukade vi av och borstade tänderna, och efter det var det dags för mig och pappa att åka till dagis. Det var kul att komma till dagis idag igen eftersom jag inte varit där på flera dagar nu. Mina fröknar frågade om jag hade blivit storebror och ville höra allt om bebisen, men ärligt talat så är jag rätt trött på bebissnacket nu, så jag sa bara ”dagis” som svar på deras frågor och sprang in och lekte med Dina istället.

Strax innan tre kom pappa och hämtade mig på dagis igen. Och när vi kom till bilen så satt mamma i baksätet. Åh vad kul! Inte förrän när vi kom hem kom jag på att jag inte hade sett Tett, och frågade efter honom. Då visade det sig att han satt i framsätet. Knasigt!

Vi fikade lite när vi kom hem, och sen fick jag bada. Det var jätteskönt och kul. Pappa gjorde värsta skumbadet till mig! Efter badet var det fortfarande tid för lek innan det var middag. Det är faktiskt ganska skönt att inte gå så långa dagar på dagis!

Jag och pappa körde med bilar på datorn, sen kollade jag på film och busade med en toalettpappersrulle som stod i vardagsrummet. Jag rullade ut den över hela hallen och tyckte att det var jättekul. Men mamma och pappa tyckte inte att det var lika roligt…


Lämna ett svar