Morfar tagit mina traktor

Idag var det jättefint väder igen. Jag och pappa var ute och lekte, och mamma, mormor och Tett åkte till Ånge för att köpa vattenpistoler. Men det fanns inga vattenpistoler, så de köpte några vattensprutor istället. Nu skulle det bli vattenkrig minsann!!

När de kom hem var alla hemma, så det blev ett fasligt vattensprutande. Mormor, morfar, mamma, pappa, Emmelie, Alex, Bettan och jag. Det var jättekul att spruta vatten på alla. Alla blev jätteblöta och sprang omkring och skrek och skrattade 🙂

Efter att jag sovit en stund så gick mormor ut och trimmade gräs till Emmelies teatergrupp, som de ska ha i sin pjäs. Jag och Bettan gick ut och hjälpte till, Bettan krattade ihop gräset och jag körde det i skottkärran. Morfar kom hem och hämtade lite grejor med traktorn. Sen när mamma kom ut så skulle jag springa och visa henne var min traktor stod parkerad, och oj vad jag blev förvånad då jag såg att den var borta. Men jag förstod allt vem det var som hade tagit den, och började storgråta och skrek ”morfar tagit mina traktor”… Jag var så ledsen så till slut ringde mamma till morfar och frågade om han tagit min traktor, och det hade han. Då blev jag arg, så morfar sa att vi fick komma fram till Träporten så skulle jag få köra den tillbaka, så då åkte vi dit. Jag gick fram till morfar direkt när vi kom dit och skällde på honom, sen skulle jag med i traktorn till varje pris, och sen körde jag hem. Sen körde vi stora traktorn med hemma, jag är jätteduktig att köra, kan styra alldeles själv. Och höja skopan upp och ner. Morfar tyckte att jag var jätteduktig. Men jag var allt lite småsur på honom hela kvällen sen för att han tagit min traktor utan att fråga om lov, och tjatade hela tiden om att ”morfar tagit mina traktor”.


Lämna ett svar