Hälsar på hos mitt nya dagis i Västerås

I morse klev vi upp tidigt, för vi skulle åka till Västerås och hälsa på mitt nya dagis idag. Jag fick välling till frukost, mums, sen gjorde hela familjen sig iordning och sen bar det av mot Västerås. En timme efter att vi lämnat hemma så var vi där. Tett hade hunnit somna i baksätet bredvid mig på vägen dit, men jag var vaken. Åh vad spännande det skulle bli.

När vi först kom dit var jag lite blyg. Men så fort vi kom in och jag fick syn på alla leksaker så glömde jag bort att vara blyg. Fröken Eva lyfte ner ett bilgarage och en massa bilar till mig som jag fick leka med medan hon gick runt och visade mamma och pappa alla rum. Sedan gick vi ut och lekte igen. Det var en stor gård med en massa cyklar och leksaker som var roliga att leka med. Mitt på gården stod en stor båt med, gissa om jag var snabb att springa dit och köra den!

Jag fick leka ganska länge på gården och bekantade mig med några av barnen. Det fanns tydligen en pojke till som heter Moltas på samma dagis (fast på en annan avdelning). Knasigt, det finns ju nästan inga som heter som jag.

När det var dags för alla barn att gå in och äta lunch så sa mamma och pappa till mig att det var dags att gå hem. Det var jag inte det minsta sugen på, jag ville vara kvar och leka längre. Men när de lockade med att jag skulle få en välling i bilen så följde jag med till sist.

Vi åkte ner till Västerås centrum sen och mamma och pappa åt lunch. Jag fikade en scones med sylt och drack äppeljos, det var mums. Men mest sprang jag bara omkring. Jag pratade lite med mamma och pappa med om mitt nya dagis. ”Nytt dagis, inte gamla dagis” sa jag hela tiden. Sen fick jag åka helikopter utanför Clas Ohlson, det var kul! När vi satt i bilen igen sen berättade mamma och pappa igen att vi skulle bo här i Västerås sedan, också åkte vi med bilen förbi huset där vi ska bo. När vi skulle åka hem till Stockholm sen så blev jag jätteledsen och sa ”Nä, bo här nu, bo Västerås”. De sa att vi skulle bo här, men inte riktigt än, och sen somnade jag gott i bilen på vägen hem sen. Åh vad jag längtar tills vi bor i Västerås på riktigt och får leka på gräsmattan som mamma och pappa visade.


Lämna ett svar