Hälsar på Pippi och skänker bort en massa nallar

Vet ni? Idag har jag, mamma, pappa och Tett varit och hälsat på hos Pippi på Junibacken. Vi åkte med bilen in till stan på eftermiddagen och parkerade. Sen lastade vi ur oss alla plus två stora säckar med nallar som mamma rensat ut från sin nalle-samling, och tog en promenad över Djurgårdsbron och tittade på alla båtarna, det fanns jättemånga att titta på. När vi kommit över bron satte vi oss på en servering där och åt en varsin glass, det var mums. Sedan gick vi vidare till Pippi. Väl framme hos Pippi fick vi vänta jättelänge innan vi kunde gå in, för vi behövde barnvagnslås till våra barnvagnar, och dem fick man vänta länge på att köpa. Men medan vi väntade så lämnade vi över våra stora säckar med nallar. De ska skickas till barn i Baltikum, barn som kanske inte har några nallar alls.

När vi äntligen fick komma in var det lite bråttom, för Pippi skulle sjunga och spela uppe i Villa Villerkulla. Vi sprang dit och då hade hon precis börjat sjunga. Det var jättespännande men lite läskigt med. Tett han åt och jag och pappa gick fram lite närmare och tittade på Pippi. När hon sjungit klart sen så fick man gå runt och leka i hennes hus, det var jättefint. Jag sprang såklart runt som en vilde!

Efter att jag lekt ganska länge i Villa Villerkulla och mamma och pappa också gått runt och kikat så kom det en japansk Pippi. Hon såg inte ut som riktiga Pippi, så jag brydde mig inte så mycket om henne.

Sedan gick vi runt och kollade på alla möjliga olika sagovärldar. Jag hittade massor med roliga grejor att pilla på och titta på. Vi åkte ett fint sagotåg också genom Astrid Lindgrens värld. Det var jättespännande och både jag och lillebror satt med stora ögon och tittade på allt vi åkte förbi. Det var lite otäckt när det blev mörkt och så, men som tur var hade jag mamma och pappa på varsin sida om mig.

Jag fick köra traktor sen också, en stor traktor som stod i Mamma Mus värld. Det var nog nästan det bästa med allt, jag älskar traktorer. Jag åkte lite båt med och fiskade låtsasfiskar, det var också kul. Det som inte var kul var när vi skulle gå därifrån sen, då blev jag jätteledsen. Men jag var allt lite trött så jag satte mig tillrätta i vagnen medan vi promenerade till ett matställe på Djurgården där vi åt middag innan vi åkte hem. Det har varit en jättemysig dag idag. Och kul!


Lämna ett svar