Nationaldagsfirande och nya sängbord

I dag hade hela familjen sovmorgon, sen myste vi med film i soffan. Efter filmen kom mamma på att hon skulle kolla efter sängbord på blocket, för hon vill också ha ett sängbord (just nu har bara pappa ett sängbord). Hon blev jätteglad, för hon hittade precis lika som pappa har, så de kan köpa bara ett. Hon hörde av sig och han som hade dem var hemma och de fanns fortfarande kvar. Han bodde i Nacka, så vi gjorde oss iordning alla och åkte dit och köpte dem. Vi fick två jättebilligt, så vi packade in båda.

Sen kom mamma på att det var där ute i närheten som hon och hennes jobb fotograferat för deras katalog en gång, och då ville hon visa oss det stället, för det var så fint där. Det heter Nyckelviken, och efter lite felkörningar så var vi äntligen där. Vi gick ner till fiket som fanns där och fikade lite först. Jag fick pannkakor med sylt och grädde, det var mums (allt utom grädden).

Efter fikat gick vi runt och tittade, det var jättefint där. Det fanns en massa djur som till exempel höns, grisar, kaniner och hästar. Jag tittade och tittade och sen gick vi till vattnet. När mamma och pappa sa att vi skulle gå till vattnet så gick jag och plockade stenar för att kunna kasta i vattnet som pappa har lärt mig, men då sa mamma att det skulle vara långt till vattnet, så jag skulle inte nå att kasta. Då blev jag lite ledsen.

Det var ett jättefint ställe vi hittade i alla fall, vi satt på klipporna och kollade ut mot vattnet. Man såg jättelångt och jag och pappa tittade på en massa stora båtar. Klockan var sent innan vi begav oss hemåt igen, och då sprang jag hela vägen till bilen, på alla fina stigar. Vilket bra nationaldagsfirande vi har haft idag!Lämna ett svar