Ben och Jerry

Inte nog med våra katastrofala ute-ätar-vanor. För ett par månader sedan kom Karin och Erik på besök med en påse under armen. Påsen innehöll bl a en burk med smaskig glass av sorten Ben & Jerry´s Phish Food (om jag inte missminner mig).

Sedan den dagen har det funnit ett konstant B&J-glassug. Hitills har vi provat fyra (av 14) sorter av dessa glassar fyllda med stora bitar av choklad, mashmallows, bär eller vad det nu kan vara.

Så här ser min betygslista ut bland dem (betyg inom parantes):

Phish Food (5/5)
Maschmallows och krispiga chokladbitar blandat med chokladglass. Mumma.

Caramel Chew Chew (4/5)
Kolasås, kolaglass och chokladbitar. Mycket gott.

Cookie Dough (2/5)
Vaniljglass med kakdeg och chokladbitar. Kakdegsklumparna är lite väl söta och stora. I en mycket liten portion så är det väldigt gott, men det blir otroligt snabbt för mycket.

Cherry Garcia (1/5)
Körsbärsglass med körsbär och mörk choklad. Har lite svårt för körsbärssmak oavsett i vilken form. Därför blir detta ett bottennapp.

10 spännande smaker kvar att prova. Mmmm, jag längtar.
Vilka sorter har du provat? Och vilka är dina favoriter?

[Ben & Jerry´s webbsida]

2 reaktioner till “Ben och Jerry”

 1. Ullis Ben & Jerry-lista
  1. Phish Food (5/5)

  Massor med choklad, mums! Tror inte att nån kommer att slå den här, inte ens när vi testat alla 14… enda nackdelen är att den är så full av choklad att man inte kan ha extra chokladsås på den 😉

  2. Cherry Garcia (3/5)

  Jag är inte heller så förtjust i körsbärssmaker. Men den här glassen var riktigt god. Särskilt tillsammans med nr 1. De kompletterade varandra utmärkt (det är mitt favvosätt att inta Ben & Jerry på, att blanda två smaker).

  3. Cookie Dough (3/5)

  Håller med om att kakdegsklumparna är alldeles för stora, men chokladpralinerna som ligger blandade med god vanlijglass är underbara. Och glassen är riktigt god i liten mängd.

  4. Caramel Chew Chew (2/5)

  Känns konstigt egentligen att bara sätta en tvåa i betyg på en så här god glass, men jämfört med andra av samma märke så håller den inte för högre. Det här är den av de fyra sorter vi testat som smakar mest ”vanligt” tycker jag.

Lämna ett svar