Hela dan hos oldemor och oldefar

Idag hade vi sovmorgon och sen gick vi till oldemor och oldefar. Där skulle det bjudas på mat. När vi kom dit lekte jag med mina bilar tills det var dags att äta. Jag ville som vanligt inte äta nåt, men åt lite strips och platta köttbullar i alla fall efter en massa tjat från mamma och pappa. De lovade att jag skulle få tomater om jag åt upp, så då åt jag lite därför om inte annat. Jag gick och lekte lite medan de andra åt klart. Mamma kom och kikade vad jag gjorde, och då satt jag på gunghästen i hallen och gungade. Mamma frågade vad jag gjorde, och då sa jag att jag hade hittat pengar som jag stoppat i hästen så att den gungade. Jag har lärt mig att grejorna ute på stan, vid alla affärer, funkar så. Man stoppar i pengar i dem så gungar eller rör de sig. Jag låtsades stoppa i pengar i gunghästen gång på gång och sen gungade jag. Mamma skrattade jättemycket åt mig.

När alla ätit upp sen så gick jag och farmor ut och lekte en stund. Vi lekte på gården först, men sen ville jag gå till dagiset och leka, så då fick jag det. När vi kom in igen sen så var det dags för kaffe och efterrätt. Det var glass som var mums! Och jordgubbar och rabarberpaj till, men det ville jag inte ha. Efter efterätten så fick jag en välling, och bad oldefar sätta igång Tom och Jerry som jag alltid brukar få titta på där, sen satt vi och kollade på det en stund. Pappa och farfar åkte iväg, för de skulle köpa en cykel till pappa som han skulle få i en för tidig födelsedagspresent eftersom han fyller 30 snart. När de kom tillbaka med cykeln var pappa jätteglad, och jag ville gå ut och kolla på pappas nya cykel direkt. Jag provade pappas skor sen, de var alldeles för stora för mig, men roliga att gå i…


Lämna ett svar