Ramlar och slår huvudet på en sten

I förmiddags när jag var ute och lekte så hände det nåt hemskt. Jag klättrade på stenen som är vid trappan ner till vår altan, också råkade jag ramla. Jag ramlade baklänges och fastnade med huvudet mellan stora stenen och trappan. Och inte nog med det, jag landade med huvudet rakt på en annan vass sten. Jag skrek såklart, för det gjorde jätteont, och mamma och pappa kom utspringande. Då började de skrika ännu mera för de blev så rädda när jag stod fast där på huvudet. Pappa lyfte upp mig och då höll både mamma och pappa på att svimma när de såg att det bara sprutade blod ur huvudet på mig. Jag hade slagit hål i huvudet på den vassa stenen. Pappa gick in och satte sig i badrummet med mig medan mamma försökte hitta något telefonnummer att ringa till vårdcentralen eller akuten, men eftersom vi bort här så kort så tog det en stund tills hon hittade något. När hon väl hittat numret hade mitt blödande stannat av lite, och medan mamma pratade med vårdcentralen så försökte hon och pappa att se var blodet kom ifrån, och hur stort såret var. De hittade ett jack som var en centimeter brett ungefär. På vårdcentralen sa de att vi skulle komma på en gång. Isak kom och ropade på mig när jag satt och blödde som mest, och jag frågade mamma och pappa om jag inte kunde få gå och leka med Isak istället för att sitta där i badrummet. Mamma och pappa blev lite lättade när jag frågade om det, för då förstod de att jag inte hade så jätteont ändå, även om det såg väldigt otäckt ut.

Jag lekte lite med Isak medan mamma och pappa packade ut Tett och lite grejor i bilen, och sen åkte vi till doktorn. Doktorn var jättesnäll och tittade på mitt sår. Fast jag ville mest leka med alla leksaker som fanns där. De klippte bort lite av mitt hår runt såret, och sen tejpade de ihop såret. Efter det fick jag titta åt ena hållet, sen åt andra hållet och upp och ner för att de skulle se om jag skadat nacken i fallet, men jag hade inget ont så det var ingen fara.

När vi kom hem fick jag duscha för att tvätta bort allt blod ur håret, sen vilade jag en stund framför tv:n. Det är lite tröttande att ramla och slå huvudet. Jag fick lova mamma och pappa att aldrig klättra på stenen igen, och det lovade jag. Får väl se hur länge jag kommer att komma ihåg det…

Medan jag vilade pysslade mamma och pappa lite och sen åkte vi till Ica och handlade. Och när vi kom hem så dröjde det inte många minuter innan det ringde på dörren. Då var det Fredrik och Jenny som kom från Göteborg. Åh vad kul, jag blev jätteglad och surrade och pratade som bara den. De hade med sig ett fotbollsmål till mig som jag, pappa och Fredrik skulle försöka sätta ihop medan grillen blev varm (vi skulle grilla hamburgare). Jag skulle nog behövt vara mer delaktig i ihopsättandet än vad jag var, för pappa och Fredrik lyckades inget vidare, målet blev alldeles snett. Ja, ja, de får väl rätta till det imorgon. Då ska jag testa det med och sparka bollen i måååål hela tiden 🙂


Lämna ett svar