Flyttrapport del 2 – målning

Igår kväll på väg tillbaka till Stockholm kom vi fram till att det vore skönt att packa även de sista kökskartongerna innan vi gick och la oss, så vi ringde Tårds mormor och morfar och tiggde frukost till idag. Och det fick vi såklart, så klockan åtta satt vi vid frukostbordet på Månskensvägen och åt god frukost.

Efter frukosten gick vi hem och Tård lassade bilen med målarprylar och jag packade ur kyl och frys medan vi väntade på Karin och Erik som skulle komma och måla med oss. De dök upp ganska snart och fyllde upp sin bil med blommor och andra kartonger innan vi begav oss mot Västerås.

Målning för fulla muggar
Karin & Erik satte igång direkt med att måla rummet som ska bli kontor som var färdigtejpat (efter husesyn såklart) och jag fortsatte tejpa vardagsrummet. Tård gav sig iväg för att hämta Björn vid tåget, och snart var vi fem personer som slogs om penslar och rollers. Men oj vad fint det blev. Karin och Erik som är vana hantverkare efter stordåden i sin lägenhet började så smått hinta om att det nog skulle bli tre strykningar för att täcka tapeten, men vi ville inte så gärna lyssna på det. Två gånger är jobbigt nog att måla så stora ytor…

Efter första strykningen så började det kurra i magarna (trots att vi gjort vårt bästa för att fylla dem med smågodis under målningen), så vi gav oss av mot den lokala restaurangen för lunch. Menyn bestod överraskande nog inte av pizza och fläskfilé´óscar med pommes frites, utan av smarriga sallader, pastarätter och hemgjorda hamburgare. Wow vilken restaurang fem minuter från hemmet, vi kommer garanterat att bli stammisar…

Fem målare blir sex
Lagom till kaffet efter maten dök Daniel upp som också skulle vara med och flytta imorgon. Och idag att måla såklart. Han var dock lite nervös över att missa fotbollen och undrade nog hur man kunde välja att renovera och flytta precis under fotbolls-vm (dvs vara utan radio och tv i huset). Vilket fotbolls-vm undrade vi (jorå, vi har faktiskt sett ett par matcher, men inte mer än så).

Under andra strykningen då vi var sex stycken som hjälptes åt konstaterade Karin och Erik att det skulle bli en tredje strykning. Vi andra protesterade men vi hade lånat in bra arbetsledare så de skickade iväg Tård på jakt efter en 10-litersburk med färg till. Han blev borta ett bra tag eftersom Bauhaus hade slut på färg (ja, det är sant!). Vi hade lagom hunnit måla klart tills han var tillbaka, och vi klädde om för att bege oss ner på stan och titta på fotboll på storbildstv på nån krog medan vi väntade på att färgen skulle torka inför nästa omgång. Jag, Tård och Tett stannade hemma en stund längre så jag hann laga klart taco-gratängerna som ska bjudas på efter flytten imorgon.

 

Portugal slår England och en tredje strykning
Sen mötte vi upp de andra nere på stan som satt som på nålar och hejade på England som mötte Portugal (tror jag). Tyvärr gick det inte som de ville och Portugal vann i straffar. Till och med jag tyckte att matchen var lite spännande. Men mer spännande tyckte jag det skulle bli att få se om färgen täckt så mycket att vi skulle slippa måla en tredje gång när vi kom tillbaka. Vi tyckte nog att det täckt tillräckligt bra, men Karin och Erik satte oss alla i jobb i en tredje strykning. Och oj vad mycket bättre det faktiskt blev. Nu har de allt ställt till det Karin och Erik i att vi alltid kommer att behöva ha dem med när vi ska renovera 😉

Sent gav vi oss hem mot Stockholm igen när väggarna var tillräckligt vita. Karin och Erik drog iväg lite tidigare med en bil som inte riktigt ville gå, ifall de skulle bli ståendes någonstans på vägen. Som tur var tog den dem hela vägen hem… Daniel och Björn drog sedan iväg i Daniels BMW för att se nästa fotbollsmatch på Dagsverksvägen. Jag, Tård och Tett ringde och tiggde frukost till klockan sju imorgon bitti och kom hem precis när matchen var slut, och Daniel åkte iväg för att sova hos en kompis och Björn gick och la sig för att försöka sova trots mitt och Tård sista packande av kartonger. Vi kom i säng rätt sent, men det gör inget. Imorgon är sista dagen i stress, efter imorgon är alla våra saker i vårt fina nymålade hus.Lämna ett svar