Jag och Tett följer med till mammas jobb

I morse klev vi upp tidigt, för vi skulle nämligen åka till Stockholm och hälsa på mammas jobb. Vi skulle skjutsa pappa till jobbet med innan, därför åkte vi så tidigt. Det var fint disigt väder och jag och brorsan satt och myste i baksätet medan mamma och pappa satt fram och pratade. När vi var framme i Stockholm åkte vi och lämnade av pappa och mamma sprang in på ett kondis och köpte med sig mackor till sina arbetskompisar.

När vi kom fram dit var det lite rörigt, men jag var mest glad för att jag hade fått åka hiss 🙂 Efter en stund samlades alla inne i mammas rum (fast som inte riktigt är hennes rum nu eftersom hon inte jobbar där nu) och fikade. Jag fick smörgås och jos och de andra fikade smörgås och te och kaffe. Jag satte mig hos Magnus en stund och läste bok med honom, och Tett låg på golvet och jollrade. Alla tyckte att vi var jättesöta. Sen fick jag rita lite också, hon som är vikarie för mamma plockade fram en massa pennor och papper.

Sedan sa vi hej då till alla mammas arbetskamrater och åkte till Moa. Där hade hennes mamma gjort iordning lunch, så vi åt lunch där. Pasta och köttbullar och sås, mums! Jag och Moa lekte massor och Moas lillasyster Linnea och Tett låg på golvet och tittade på varandra. De är ju så små så de kan inte leka än…

Lite senare skulle Moa och hennes familj bort, så jag, mamma och Tett gick ut en sväng för att shoppa. Jag var jätteduktig och gick själv långa bitar, och åkte lite vagn. Jag fick titta på fina drakar i en affär med.

Precis när vi hade shoppat klart så var det dags att hämta pappa på hans jobb igen, för då hade han jobbat klart. Han blev jätteglad när vi kom. Men jag hann nästan bara säga hej till honom så somnade jag gott i bilen och sov hela hemresan och märkte inte ens att mamma och pappa stannade i Solna och köpte med sig indisk mat hem (såklart). Det är tröttsamt att vara i storstan en hel dag!Lämna ett svar