Löpsedlarnas viktiga rapporter

Det måste vara en underbar värld vi lever i. En värld där det inte händer något hemskt att rapportera om. Där det allra viktigaste som går att skriva om är att Robinson-Emma viker ut sig igen och att Carola firar med de finska monstren dagen efter melodifestivalen. Eller så är det en helt hemsk värld vi lever i. En värld där det händer en massa viktiga saker. Men kvällstidningarna vill inte rapportera om dem, för läsarna vill inte läsa om vad som händer i världen utan är mer intresserade av vad Graaf-systrarna stoppar i brösten. Tyvärr är det nog så att det senare påståendet är det mest troliga. Och är inte det hemskt så säg? Vore inte det något att skriva om på löpsedlarna? "Folket bryr sig mer om utviksbrudar än om svältande barn i Afrika". Typ. Dock skulle det löpet kanske innehålla för mycket sanning för att passa som löp…
Chockerande sanning?
Sen kan man inte låta bli att undra varför vissa saker ens skrivs på löpsedlarna. Ska de inte chocka lite på löpen? Varför skriver de i så fall om en Big Brother-deltagare som vill vika ut sig? Är det inte det man sysslar med på heltid om man är med i Big Brother? Är det inte ca 100% sannolikhet att en brutta som är med i Big Brother kommer att synas i Café, Slitz eller Moore inom kort? Och varför inte? Hon har ju antagligen redan visat sina bröst en sisådär 1000 gånger redan i tv för tusentals tittare (ja, jag vet, det är hemskt att så många kollar på skiten). Och varför väljer man att skriva att Carola firar med finska monstren dagen efter Eurovision song contest? Vi hade faktiskt ordagrant diskuterat just den rubriken dagen innan för att vi förstod att den skulle komma. Vi hade till och med roat oss med att gissa vilka ord som skulle vara feta. Vi hade rätt: "finska", "monster" och "fest". Är det inte slöseri med en löpsedel när man väljer att fylla den med exakt det som förväntas?
Intressant?
Usch, jag hoppas verkligen att all den här vidriga journalistiken (eller vad man nu ska kalla den) kommer att upphöra snart. Att folk ska förstå att deras egna liv är viktigare och mer intressanta än dokusåpadeltagarnas. Och att journalister och bestämmare på kvällstidningarna ska ta sitt förnuft till fånga och inse att det nog skulle bli en ganska mycket mer givande arbetsplats om de skulle rapportera om faktiskt viktiga saker och skita i silikontjejernas spruckna tuttar. För vem fan bryr sig?


3 reaktioner till “Löpsedlarnas viktiga rapporter”

  1. Öpp Öpp Öpp…
    Nu ska vi inte dra alla dokusåpor över en kant. Ett av mina favoritprogram ”Amazing Race” eller ”Destination 1 miljon” som det heter på svenska klassas nog som dokusåpa. Däremot håller jag med att Big Brother och dylika program ska skrotas så fprt som möjligt. Gärna historikst också så att man helt plötsligt glömmer att det funnits sådana skitprogram

Lämna ett svar