Livsfarligt att cykla med hjälm

När jag kommit till Västerås med tåget häromdagen så skulle jag först cykla förbi biblioteket och faxa några papper. Eftersom cykelturen bara var några hundra meter så slarvade jag och struntade i att ta på mig hjälmen.

Istället la jag den i den redan överfulla cykelkorgen (ja, det är manligt och ungdomligt att ha cykelkorg). Under tågresan så hade jag fäst hjälmen i axelremmen på min väska.

Efter några meter så cyklade jag ner för en trottoarkant, då hoppade hjälmen ur och svingades in i ekrarna på framhjulet med hjälp av axelremmen på väskan. Så istället för att skydda mig höll den på att orsaka mig allvarliga skador.

Vet inte riktigt om man kan ta lärdom av det här och säga att det är farligt att cykla med hjälm. Eller om jag helt enkelt ska sätta den på huvudet nästa gång istället.

Lämna ett svar