Doktor House och nunnorna

Vet inte om ni är familjära med tv-serien House som visas på TV4? Vi har sett några avsnitt från seriens början, och tyckt att den varit sådär. Serien handlar om doktor Gregory House som är en dryg, otrevlig och jäkligt kunnig läkare som botar omöjliga sjukdomar i program efter program. Vi hade så smått börjat tröttna på seriens uppbyggnad med läkaren som inte vill ta an sig fall men ändå löser dem till slut. Ända till avsnittet vi såg igår. Det handlade om en nunna som sökte upp House pga en allergisk reaktion. Mycket av dialogen lockade till skratt, därför vill vi här dela med oss av den till er som missat serien:

En av nunnevänninorna som följt med den sjuka nunnan till sjukhuset säger bekymrat till House:
"Sister Augustine belives in things that are not real".
Varpå House svarar: "I thought that was a job requirement for you people".

House till en av sina kollegor: "She has God inside of her. It would be easier to deal with a tumour".

Ja. Som ni förstår var det ofantligt roliga kommentarer för såna okristliga människor som oss 🙂

Läs mer om serien här.

8 reaktioner till “Doktor House och nunnorna”

 1. House är bäst
  En sån doktor skulle jag vilja ha. En som är duktig på det han gör o inte lägger en massa tid på onödigt tjafs.

  Lite som The SoupNazi, eller gubben på Linderoth Cykel i Lidköping.

  Jåppet

 2. Jag tycker nog…
  …han testar lite för mycket utan att veta för att jag skulle känna mig trygg att ha honom som läkare. Å andra sidan känns han ju rätt verklighetstrogen bara därför, man får ju den känslan rätt ofta hos läkare att de inte riktigt vet nåt, utan chansar friskt…

 3. På tal om läkare
  det jag tycker är värst med läkare är alla gånger man hör om folk om varit där o nästan ställt sin egen diagnos.

  -”O doktorn, jag har så ont i min hals, jag hostar o hosar och osv osv. jag har nog fått ”insert sjukdom här”. Tror du inte det?”

  -”Jo det låter ju som det. Här är recpet..”

  jag vill gå dit, säga jag har ramlat och har satans ont i benet. Vad är fel?

  Sen är det hans jobb att ta reda på vad.

 4. …och Göran Hägglund…
  …delar din syn på kommunismen? Sedan vill jag påpeka att t o m semi är nog ett starkt ord i sammanhanget.

  Inte kommunist, humanist (hoppas jag).

 5. Är Göran Hägglund kommunist?
  Han lär i alla fall tro på Gud och livet efter detta… Sen tycker jag att det är synd att kommunist är ett så negativt laddat ord nuförtiden. Det kommer från början från latinets ”communis” som betyder ”gemensam”, och är inte det ett av världens vackraste ord så säg?

Lämna ett svar