Mamma, det är snö ute!

I morse när jag vaknade så kikade jag ut för att se om det var ljust ute (mamma har sagt att man ska sova ända tills det är ljust ute). Det var det. Och gissa vad mer? Det var snö ute!!! Jag hoppade ur sängen och sprang in till mamma och ropade ”mamma, det är snö ute”. Mamma log och sa åt mig att krypa ner en stund och mysa med henne i sängen, så det gjorde jag. Men sen ville jag att vi skulle kliva upp och gå ut i snön. Pappa var hemma idag med, och satt och jobbade. Jag fick välling sen, och sedan åkte mamma ner och hämtade Emmelie, som igår kom hem från sin långresa där hon varit i Kina och Indien och allt. Jag kände knappt igen Emmelie när hon kom, för hon var alldeles knallbrun. Mamma fixade frukost när de kom tillbaka som vi åt allihop, sen jobbade pappa vidare och jag busade lite med Emmelie, men sen satt mest hon och mamma och pratade hela dan. Jag kollade på film och pratade lite med pappa, och gick ner och busade med Emmelie emellanåt. Vi lekte lite i mitt rum med.

På eftermiddagen så var det dags för Emmelie att åka tillbaka till Uppsala och Alex igen, så då skjutsade jag och mamma henne till bussen. Men fy vad kallt det var! Det blåste iskallt och jag bad mamma att jag skulle få sitta i bilen istället, men vi skyndade ut och sa hej då till Emmelie, sen sprang vi tillbaka till bilen. Hm, när man var ute i snön så var det inte lika fint som det såg ut inifrån. Så vi skyndade oss in när vi kom hem och satt och tittade på snön genom fönstret istället, det var mycket mysigare!


Lämna ett svar