80-tals-filmerna är tillbaka

För den som saknat ytliga pojk- och flickdrömsfilmer som de gjordes på åttiotalet så är väntan över. Det verkar puttra igång en våg av dylika.

Två av de färska filmer som verkar följa detta tragiska manér är Klick och Mitt super-ex.
 
I Klick kommer Adam Sandler över en fjärrkontoll med vilken han kan styra sin omgivning. Och i Mitt super-ex märker Luke Wilson att hans ex Uma Thurman är en superhjälte – och att dumpa någon med superkrafter kan ju aldrig vara bra.

Vet inte om jag lyssnat för mycket på P1:s Spanarna som poddradio, eller vad anledningen är till att jag överhuvudtaget försöker ta fram någonslags tendens eller framtidsspaning i det här ointressanta ämnet. Och eftersom jag inte ens sett någon av filmerna så det är ju ett lika vilt spekulerande som Spanarna brukar syssla med.

2 reaktioner till “80-tals-filmerna är tillbaka”

Lämna ett svar