Mördare?

Usch. I sommar har jag förvandlats till massmördare. En sån som skulle fått dödsstraff om jag bott i USA och om jag sysslat med massmord på nåt annat än vad jag gjort. Som tur är bor jag inte där, och inte heller har jag mördat en massa människor. Inte en endaste (och har inte för avsikt att göra det heller). Däremot har flugorna och getingarna råkat värre ut…

 

Flugor

I somras när jag var och hälsade på mamma och pappa på deras gård så blev jag extremt utsatt för irriterande flugor. Och galen som jag blev sprang jag omkring med flugsmällan i högsta hugg och slog på allt svart som rörde sig (stackars Baloo). Jag insåg att jag ärvt min mors flugmördar-gener, och skrattade rått när jag slog ihjäl åtta flugor i en smäll (det ni, då kan ni börja göra er en föreställning om hur många flugor det var i luften). Började fundera om det var nån slags rekord kanske, men kom snabbt till insikt att nog för att jag är galen, men det finns alltid mer galna folk än jag.

 

Tvestjärtar och getingar

Sen flyttade vi till Västerås. Och där visade det sig att tvestjärtarna trivdes gott. Det gillrades tvestjärtsfällor av Sandbecker och Tård, men utan någon vidare fångst. Däremot försvann tvestjärtarna efter försöken, så lika glad var jag för det. Men sen, framåt sensommaren, så invaderades vi istället av getingar. De är om möjligt ännu mer otäcka än tvestjärtar och flugor, eftersom de sticks och är farliga. Vi gillrade getingfällor av olika slag och lär ha dödat nåt hundratal getingar den här sommaren. Värsta fällorna gjorde dock våra namngivningsbesökare Möller och Sandbecker. Dock inte värsta=bästa utan värsta=största, fulaste och äckligaste… (se bild)

 

Bananflugor

Ja, och nu då? Nu tycker man att det borde vara så pass kallt att krypen har somnat för det här året. Men icke. En massa halvgenomskinliga äckligt vidriga bananflugor flyger omkring och förpestar tillvaron för oss. Men tack vare Annika har nu även de gått en säker död till mötes genom vinäger och diskmedel. Jag flinar elakt varje gång jag går förbi muggen med häxbladningen och ser att ytterligare ett offer somnat in.

 

Samvete

Och sen undrar jag för mig själv, vad har jag blivit för sorts människa? Är inte allas liv lika mycket värda? Och vem är det som säger att krypen invaderar vår värld, kanske är det vi som invaderar deras? Jag gråter en skvätt för allas liv jag tagit den här sommaren och sitter sedan och läser tidningen vid köksbordet och tycker att det är jävligt skönt att det inte är en enda äcklig bananfluga som stör…

2 reaktioner till “Mördare?”

Lämna ett svar