Fat-öl hemma

Här kommer ett inlägg som egentligen handlar om att jag inte minns vad det är jag inte minns, nästan.

För ett tag sedan hade vi en diskussion med någon (som jag inte minns vem) om att jag hade hört om en öl-pump för hemmet. Jag kunde dock inte minnas av vem jag hade hört det.

Men oavsett så har jag nu svaret på att det i alla fall finns en sådan pump (tacka SJs kundtining Kupé för det). Det finns dessvärre bara en sorts öl att köpa som passar i den – Carlsberg Export 5 liters engångsfat. Själva pumpen heter Draught master och finns att köpa på Teknikmagasinet.

Sedär, ett öltips från en människa som inte dricker öl.

3 reaktioner till “Fat-öl hemma”

  1. Kanske från mig?
    Farsan, som jobbar på Rexam som tilverkar behållarna som passar i dessa maskiner, har haft en betaversion sedan i våras/somras.

    Jag har testat den flera gången och måste säga att jag föredrar öl på flaska. Främst för att kolsyrenivån i denna maskin inte är på topp, och semiavslaget öl är inte riktigt min grej…
    Leijon.tv – som TWUM, fast mer ego

  2. Kanske ungefär…
    som att försöka göra cola light i sodastreamer då… inte heller så hög kolsyrehalt på det, dvs jätteäcklig cola… Men apropå öl så är det grymt bra att de börjat sälja alkoholfri öl i vanliga matvarubutiker nu! Jippie!

Lämna ett svar