Hicka och lingonsylt

Alla som varit på fest hos oss vet ju att den klassiska ingrediensen är en burk lingonsylt. Den traditionen fick sin början när Anna-Lena hösten 02 fick hicka på en av våra fester, och jag visste ju att det enda och rätta sättet att bota hicka var ju att äta lingonsylt. Däremot verkade jag vara den endaste ene på festen som hört talas om det botemedlet (som dock numera är känt för alla). Anna-Lenas hicka botades och jag fick mitt bevis. Men när man blivit emotsagd så är det lätt att man ändå vill visa om och om igen hur rätt man faktiskt har. Kanske är det därför lingonburken kommit fram varenda fest. Eller så är det för att någon (läs min man) har velat motbevisa.
Men häromdagen så fick jag vad jag tyckte i alla fall ytterligare ett bevis. I en av mina tidningar hittade jag en liten notis om hur man botar hicka. Och självklart var botemedlet lingonsylt. Mycket vill ha mer och jag började söka på nätet efter sätt att bota hicka på. På bilden bredvid hittar ni några av svaren. Många är lite avigt inställda till botemedlet som många av våra festande vänner, men nu tycker jag att jag har bevis nog för att inte bli emotsagd fler gånger. Därmed inte sagt att lingonsylten inte kommer att vara med på festerna framöver. Det har liksom blivit en liten tradition, även om vissa av partygästerna (läs Erik) kräver havregrynsgröt till sin lingonsylt och vill äta den på mindre än en minut (och klarar det på 1.02).
PS. Läste någonstans under min research att lingonsylt inte botar fyllehicka. Det är rent skitsnack. Det finns ingen annan hicka än just fyllehicka som botats på våra fester 😉 Se bildbevis under Bildarkiv/fester.4 reaktioner till “Hicka och lingonsylt”

  1. Nädå…
    …efter att ha fått det bevisat för mig för länge sedan så har jag allt erkänt att det funkar.

    Dock hävdar jag, tills motsatsen är bevisad, att det måste funka med andra typer av sylt med. Jag tror inte det är själva lingonen som gör det, snarare konsistensen, kylan och kanske syrligheten…

    …så en inte allt för söt, ganska rinnig hallonsylt borde också göra trixet.

  2. Jag får ovilligt erkänna…
    …att det stod på någon av sajterna att man kunde testa med just hallonsylt med. Men det tror jag inte på, jag tror det är lingonen som gör det. Hallon fungerar nog endast i nödfall, när inga lingon finns.

Lämna ett svar