Virtuellt skrivbord

Tänk vad skönt den dagen man kommer åt allt man använder datorn till oavsett var man befinner sig. Det enda som kommer krävas är en internetansluten dator.

Helt klart så är det i den riktningen utvecklingen går. Ett steg på vägen är de virtuella skrivborden som samlar alla dina nyhetskällor (och andra rss-feed), e-post, anteckningar, word-dokument, filer, messenger-funktioner på ett ställe.

Det finns mängder med tjänster som gör detta (eller delar av det) på nätet. Av de jag provat så känns Netvibes som den bästa.

Här kan du kolla din pop-mail, Gmail, skriva anteckningar, använda en kalender, messa via Meebo (som bl a stödjer MSN Messenger), läsa dina rss-feeds, lagra dina bokmärken, hålla koll på dina Writely-dokument (online ordbehandlare), översätta via Babelfish, kolla vädret, dina filer (Box) osv, osv osv. Utbudet ökar konstant, både av Netvibes själva, men också av entusiaster som utvecklar nya pluggar. Du väljer förstås själv vad du vill använda. Och när det börjar bli fullt på skrivbordet kan du lägga till en ny flik.

3 reaktioner till “Virtuellt skrivbord”

  1. Meebo…
    …tycker jag funkar rätt bra också, de gånger jag testat det. Smidigast av allt är att tjänsten dessutom finns som en modul till Netvibes, så att man i en separat flik kan ha sitt webb-MSN.

    Jag kör med senaste Firefox (RC av 2.0), det kan vara en av förklaringarna.
    Netvibes + Meebo = sant

Lämna ett svar