Spagetti och köttfärssås och sjunger

Idag när mamma hämtat mig på dagis så berättade jag för henne när vi kommit utanför grindarna vid dagis att vi ätit ”pagetti och sås” idag. Mamma skrattade och förstod att jag berättade det bara för att hon alltid brukar fråga just där vad vi ätit för nåt på dagis. Sen visade jag att jag ätit jättemycket och höll upp fyra fingrar!

När vi kom hem trotsade jag lite så jag och mamma blev lite ovänner. Så mamma ställde undan min traktor 🙁 När mormor ringde sen så ville jag prata med henne, och när jag hörde mormors snälla röst i telefonen så brast jag ut i gråt och berättade snyftandes att mamma tagit min traktor. Dumma mamma!

Efter att jag pratat med mormor blev jag lite snällare och gick upp och tittade på Bambi 2 medan mamma skulle prata i telefon med en massa olika. Hon lovade att jag skulle få välling om jag var snäll och tyst medan hon pratade i telefon, så det var jag. Och sen kom mamma minsann med min välling, smaskens.

Sedan när jag ätit upp min välling gick jag in till mamma på kontoret och kollade lite vad hon gjorde. Hon var på bushumör och sjöng och kittlades en massa. Då började jag att sjunga med och sjöng om mina fingrar för mamma. Mamma tror att vi har sjungit den sången på dagis. Jag är jätteduktig att sjunga alldeles själv nu, och hittar på egna ord om jag inte riktigt vet vilka ord som ska vara. Dessutom gör jag som mamma och pappa ibland att jag hittar på helt egen text till någon befintlig melodi. Som att mamma t ex brukar sjunga ”Min Moltas, min Moltas, min kära lilla Moltas” istället för ”Madicken, madicken, pilutta dig, pilutta dig”. Jag brukar sjunga om vad jag gör och så. Det låter roligt tycker mamma och pappa.

Hela eftermiddagen nästan så busade och sjöng jag och mamma. Det var mysigt. Tett han sov, så jag fick ha mamma alldeles för mig själv ända tills pappa kom hem, då vaknade Tett. Och jag fick spela dataspel med bilarna. Pappa var helt impad över hur duktig jag blivit att styra med kontrollen, det är ju bara andra gången jag spelar!

Lämna ett svar