Hemma från dagis och hälsar på Hugo och Karin och Erik

I morse när jag gick in och kröp ner hos mamma i sängen så frågade mamma om jag ville gå till dagis idag. Nä svarade jag då, jag vill vara hemma och mysa med dig och Tett. Då sa mamma att jag jättegärna fick vara hemma idag. Så sagt och gjort, jag, mamma och Tett myste mest hela dan. Vi hade sovmorgon och sen åt vi god frukost och sen plockade och packade mamma, för vi skulle åka till Stockholm på eftermiddagen. Det var busväder ute, så jag var glad att jag inte behövde gå ut för att gå till dagis…

Jag och mamma åt fiskbullar och potatis till lunch, och inte förrän vid tre-tiden hade mamma äntligen packat ihop allt och gjort mig och Tett klara att åka till Stockholm. Jag hoppade in och satte mig i bilen och mamma satte in Tett och packade in alla väskor, stolar, sängar och allt som skulle med. Sen åkte vi. Jag och Tett somnade direkt i bilen, och mamma satt och lyssnade på radio och pratade i telefon. Sen väckte mamma mig, och då var vi framme hos Hugo. Vi skulle hälsa på honom och hans alldeles nya lillasyster som han fick förra veckan. Hon ska heta Elsa!

Jag var på lite dåligt humör eftersom jag var nyvaken, och det var kallt ute med så jag frös. Men vi skyndade oss in till Hugo, och Hugo blev jätteglad när vi kom och ville leka med mig. Men jag fortsatte tjura ett tag tills jag vaknat till. Jag fick ett försenat 3-årspaket av Hugo, det var en bil med en släpvagn med en gocart i paketet. Den var jättefin, men jag tyckte att alla Hugos andra leksaker var mer spännande just då. Sen var jag väldigt sugen på fika, så jag blev jätteglad när Hugos mamma dukade fram saft, te, bullar och kakor. Mums. Jag tryckte i mig två bullar och en kaka på direkten, och två stora glas med saft, sen ville jag ändå ha fler bullar, men då sa mamma ifrån.

Sen satt mamma och pratade med Hugos mamma och pappa en stund, och Tett låg på golvet och kikade på Hugos lillasyster som satt i sin babysitter. Hon var pytteliten och jättesöt, men hon sov hela hela tiden vi var där. När klockan var strax efter fem sa mamma till mig att jag skulle plocka ihop leksakerna för vi skulle åka till Karin och Erik. Dit ville jag gärna åka, men jag hade inte riktigt hunnit leka klart, så jag ville inte åka riktigt än. Mamma fick kämpa som ett djur med att få med mig, och jag skrek och blev jättearg. Inte förrän halv sex kom vi utanför dörren och hade sagt hej då till Hugo och hans familj.

När vi kom fram till Karin och Erik så kom pappa och mötte oss på parkeringen och hjälpte till att bära alla väskor och allt. Jag blev jätteglad att se honom, och visade en bil som hade jättemycket snö på sig! Jag kom ihåg att vi brukar åka hiss när vi hälsar på Karin och Erik, så det började jag att prata om direkt när vi gick mot Karin och Eriks hus. Jag, mamma, Tett och en massa packning trängde in oss i den lilla hissen och pappa fick vänta med vagnen tills den stora hissen kom, för han fick inte plats i lilla hissen.

Jag ringde på dörren hos Karin och Erik och gick direkt in och klädde av mig skor och ytterkläder och pratade med Karin och Erik. Sen gick jag in och satte mig i soffan och bad att få titta på tv. De hade dukat fram choklad, godis, ostkrokar och vindruvor, så jag började mumsa i mig direkt.

Sen kom pappa upp med, han hade träffat nån bekant i hissen så han stod och pratade med honom, och jag gick och ropade ”kom då pappa” till honom. Till slut kom han i alla fall in och mamma, pappa, Karin och Erik satte sig för att äta. Och Tett med, han fick gröt. Men jag ville inte äta, jag ville se på tv och äta godis och ostkrokar, och då fick jag göra det, knasigt va?

De vuxna satt i köket till ganska sent och pratade, så till slut var jag så trött så jag ville sova. Mamma och pappa bäddade iordning sängar i Karin och Eriks gästrum, och sen fick jag och Tett sova. Mamma och pappa skulle också komma och sova där sen, men de satt uppe och pratade till sent först… Men jag, jag somnade som en stock, och lillebrorsan med!


Lämna ett svar