Vi åker till fjällen

I morse sov jag och brorsan länge. Typiskt tyckte mamma och pappa som hade hoppats på att vi skulle komma iväg tidigt idag eftersom vi ska åka ända till mormor och morfar uppe i fjällen, men de hade inte ställt några klockor utan litade på att vi skulle vakna tidigt (eftersom vi för det allra mesta gör det). Idag sov vi i alla fall till halv nio, och det blev lite bråttom när vi vaknat. Men vid tio var vi i alla fall på väg. Jag kollade på film och Tett tjuvkikade han med eftersom han satt bredvid mig i bilen. Först såg jag Nicke Nyfiken ett par gånger, sen såg jag Teletubbies, fast inte förrän efter vi stannat och gått på toaletten och köpt korv och smörgås på Statoil i Rättvik. Men Teletubbies är inte så kul, så både jag och Tett somnade. Dessutom hade det börjat bli mörkt.

Sen dröjde det nån timme till innan vi var framme hos mormor och morfar. Uppe hos dem var det snö. De hade längtat efter oss må ni tro, så de blev glada när vi kom. Ceylon var också med och kom ut och mötte oss vid bilen.

De hade lagat mat tills vi kom, så vi började med att äta. Det var smarrigt med pasta och sås. Fast jag åt bara pasta och ketchup, jag gillar inte pastasås nåt vidare.

Efter maten lekte vi och busade med en massa leksaker, och tittade lite på tv innan det var dags för mig och Tett att sova. Men Tett somnade mycket tidigare än jag, för jag ville inte gå och lägga mig. Men sen när mamma och pappa bäddat till mig inne i mormor och morfars rum så kröp jag snabbt ner under täcket och somnade jättegott.

Lämna ett svar