Pulkdag

I morse vid frukost så kom en ekorre och åt frukost samtidigt som oss, ute i fågelboet. Den var jättesöt och satt precis utanför fönstret.

På förmiddagen sen så gick vi upp till fjället och åkte pulka. Ja, brorsan och Emmelie hade försökt åka på gården, men det var så mycket träd och annat i vägen, så de ville åka i stora backen istället. Då fick vi följa med allihopa. Jag satt i vagnen mest hela tiden, och somnade till och med till en stund. Sen drog mamma upp mig ur vagnen och bestämde att jag skulle åka pulka med henne. Det tyckte jag väl var sådär… Mysigast hade jag det när jag fick vara i mormors famn uppe på fjället, det var mysigt det. Också såg jag så bra när brorsan, Emmelie, pappa och morfar körde sönder pulkor och ramlade runt i snön.

När vi kom tillbaka till stugan efter pulkäventyret så gjorde mormor våfflor, så jag somnade gott till lukten av nygräddade våfflor, som de andra smaskade i sig medan jag sov…

På kvällen tog vi det bara lugnt och brorsan gjorde frisyrer på alla och knäppte kort på dem sen. Jag myste med alla i soffan och gick runt soffbordet några varv, och lekte med lego och lite andra av brorsans leksaker.


Lämna ett svar