Bygger snölykta

Idag när mamma hämtat mig på dagis så gick vi till lekparken en sväng. Men det var inga barn där, så då gick vi hem istället. Det snöade och var tö-ig snö, så mamma sa att vi kunde bygga en snögubbe. Men sen när vi försökte göra en gubbe av snön så gick det inte så bra, snön var inte så tö-ig som den hade behövt vara. Då sa mamma att vi kunde göra en snölykta istället, det var lättare för att det är mindre snöbollar som behövs till det. Så jag och mamma gjorde snöbollar, och sen satte mamma ihop dem till en lykta som hon satte ljus i som brann. Det blev fint, men jag hade hellre gjort en snögubbe, så jag var lite sur. Lillebrorsan som satt i vagnen hela tiden blev också lite trött på att sitta där i slutet, så han surade lite med. Då tog mamma med oss in istället. Men snölyktan blev fin och lyste fint när pappa kom hem från jobbet sen.

Lämna ett svar