Elefantridning och djungeltur

Mamma berättar:

Vi klev upp sjukt tidigt idag, eftersom vi skulle träffas tjugo i åtta vid bussen som skulle ta oss till djungeln och elefanterna. För att hinna göra barnen klara och få med oss packning och i oss frukost hade vi ställt klockan på halv sex. Hu!

Efter frukost gick vi till bussen, som visade sig vara en liten minibuss (utan säkerhetsbälten såklart). Vi packades in i den tillsammans med några andra som hämtades upp vid andra hotell. Sedan åkte vi i drygt en halvtimme innan vi var framme vid Siam Safari och djungeln. Där möttes vi upp av en svensk guide som hette Martina, som delade ut klisterlappar med sitt namn, och berättade att vi snart skulle få åka en liten tur i jeepar, upp till djungeln. Medan vi väntade på jeepar och att alla skulle samlas så stötte vi på en enorm spindel som gjorde att vi var livrädda för vad vi skulle hitta i barnvagnen sen när vi kom tillbaka (den skulle nämligen stå parkerad där medan vi var ute på tur).

Snart var det i alla fall dags för jeepturen, och Moltas tyckte att det var mycket spännande. Det bar av upp i bergen, och utsikten var helt underbar. Vatten och trädklädda berg från höga höjder, åh vad fint! Vi stannade uppe i lägret, och där stod två vattenbufflar och kikade. Alla sprang fram och ville titta på dem, men vi blev snart ihopkallade av guiden som ville ha oss sittandes på bänkar en bit bort. Där fick vi sitta medan en skön apa hade uppvisning om hur duktig den var att hämta kokosnötter, och vi fick lära oss hur det går till när aporna skolas för att bli kokosnöts-plockare.

Efter ap-uppvisningen var det dags för vattenbufflarna att bli presenterade, och de om ville fick ta sig en sittning på dem, alternativt åka kärra efter dem. Tård med Tett i selen klättrade upp och satt på tjuren, och Moltas vågade sig också på en sittning. Jag, mamma och Moltas åkte en tur i vagnen dragen av en vattenbuffel efter Moltas ridtur.

Sedan var det dags för lite uppvisning av hur man knäcker, gröper ur och använder en kokosnöt. Allt tas till vara i Thailand, och guiden berättade om vad de olika sakerna användes till. Vi fick smaka på kokosvatten, riven kokos, kokosolja och någon chokladkokos (mycket god). Moltas sprang omkring som en vilde mest hela tiden och lekte med alla andra barn som var med på utflykten.

Efter kokoslektionen tog vi oss vidare upp i djungeln till gummiträden, och fick en lektion i hur man utvinner gummi, samt hur den efterbehandlas för att till slut bli de gummimattor som exporteras för att användas till allt från gummidäck till kondomer. Gummiexporten är Thailands näst största inkomstkälla, näst efter turismen, och det ser man väl i Thailand, eftersom gummiträd finns ÖVERALLT.

När gummiträden var avklarade gick vi upp till ett litet djungelkök där vi fick lära oss om ingredienserna i curry, och fick se hur det går till när man gör curry. Vi fick även provsmaka en currygryta som en thailändsk tant lagat till. Den var ganska smaklös tyckte jag, och inte fanns den där styrkan som det pratades om att det fanns i currypastorna som såldes. Vi köpte med oss några pastor i alla fall, och gick vidare till ELEFANTERNA. Moltas blev eld och lågor när han fick syn på elefanterna, och kunde inte nog fort gå och sätta sig för att titta på dem. Tett blev oturligt nog ofantlig hungrig just under elefant-showen, så jag satt mest och matade, så det blev tyvärr inte så många foton från showen. Men det var tre söta elefanter som höll show i alla fall tillsammans med sina skötare, och visade bland annat att de kunde spela instrument, måla tavlor, sparka boll och dansa. Moltas var MYCKET imponerad. Tett var mest hungrig

Lämna ett svar