Stranden

Mamma berättar:

Trötta masade vi oss upp när klockan ringde och gav oss iväg ner mot frukosten för att träffa mamma och pappa där. De tog Tett med sig och gick ner till stranden medan jag, Moltas och Tård åt frukost, och sedan följde efter. Idag gick vågorna höga i havet, och när vi kom ner till stranden och mamma och pappa hoppade i för att svalka sig så blev de snabbt överraskade och översköljda av en stor våg. Jag och Tård gick ut och lekte lite i vågorna, och hade även med oss Moltas och Tett några gånger, men bara med följden att de båda blev lite småskraja av de höga vågorna. Några timmar senare blev det en lunch på en av strandrestaurangerna. Jag åt en god kyckling med peppar och rostad vitlök, med sweet chili-sås och ris. Tård åt en Sa tay som visade sig vara lite sämre än den pappa ätit på hotellet (även om jag gillade den här jordnötssåsen bättre, men kanske för att jag inte är någon älskare av traditionell jordnötssås).

Efter vila skulle vi leta en restaurang för kvällens middag, och stötte på ett äldre svenskt par på vår jakt, som tipsade om en fin restaurang med svenska ägare en bit bort. Vi tog vara på deras tips och knatade iväg några hundra meter bortåt Bang Tao (by) och hittade den mysiga restaurangen. Ägarna kom och pratade och berättade att de hade haft restaurangen i fyra år. Innan deras flytt till Surin (Phuket) hade de bott i 12 år i Hong Kong. De verkade ha ett skönt liv i Thailand, och gick mest omkring och minglade med gästerna hela kvällen (mestadels svenska gäster). Vi åt alla en god bruschetta till förrätt (förutom mamma som hittat Calamares på menyn för första gången under den här resan), och sedan blev det kyckling med cashewnötter för mig och en kyckling med peppar och vitlök (sån som jag ätit till lunch idag) för Tård. Moltas fick köttfärssås och spagetti och åt för första gången upp varenda smula på tallriken utan minsta gnäll. Antar att det ger toppbetyg till restaurangen

Lämna ett svar