Bild på dig själv vid dina inlägg

Nu har vi implementerat den otroligt fiffiga tjänsten Gravatar.com som herr Leijon tipsat oss om i höstas. Tyvärr har tjänsten varit ruskigt seg, men nu har en nyrelease gjorts och allt ska vara på topp igen.

Med Gravatar kan din e-postadress bli kopplad till en bild som sedan visas på alla sajter/forum/bloggar som har tjänsten installerad (100 000 tals sajter redan idag).

Ingen risk för spam!
E-postadressen avslöjas aldrig på sidan, varken hos oss eller hos Gravatar utan den skickas krypterad till deras databas där bilden skickas tillbaka till oss. Så du behöver inte vara orolig för att locka till dig en massa spam genom att använda detta.

Så här gör du:
1. Gå in på Gravatar.com och registrera dig (GRATIS) använd den e-postadress i registeringen som du tänker använda här på twum.

2. Ladda upp en kvadratisk bild av dig själv (om den inte är kvadratisk kommer den att förvanskas).

3. Ranka din bild. Rankingen gör att sidor (som twum t ex) själva kan välja hur grova bilder som får visas på sidan. Här håller vi ju en barntillåten nivå såklart. Associera sedan bilden med din epostadress (detta verklar strula i vissa versioner av Explorer, prova i Firefox om det strular).

4. Invänta. Det verkar som det kan vara en fördröjning på nästan en dag innan din Gravatar blir aktiv och syns.

Vad väntar du på? Bli en "gravatarare" du också 😉

13 reaktioner till “Bild på dig själv vid dina inlägg”

Lämna ett svar