Den som klivit på bussen bör få stiga av

Klippt ur Metros insändare torsdag den 15 februari:
"I dag hände det igen. Jag fick inte gå av Nacka-bussen vid min hållplats på väg hem från skolan. Jag steg på vid Järla station. Vid Henriksdal tryckte någon för att gå av, men bussen körde bara förbi. Vid Londonviadukten tryckte jag, men bussen körde förbi. Jag klämde mig fram till chauffören och påpekade att jag skulle gå av. Till min förvåning sa han då: "Jag hinner inte, för jag ligger efter tidtabellen"."
Jag började nästan skratta när jag läste ovanstående insändare. Men sen förstod jag att det faktiskt hade hänt, och då börjar man ju undra… vad är vitsen med att ha bussar om folk inte få kliva på och av där de vill? Nog sjutton vore det bättre att bussen var lite sen än att man hamnar någon helt annanstans än var man nu ska?
Jag hoppas att det inte är ett vanligt förekommande problem, men om det är det så hoppas jag att fler än den som skrivit den här insändaren skriker högt och tvingar chauffören att stanna nästa gång. För att göra sådär är ju ändå helt sjukt…


En kommentar till “Den som klivit på bussen bör få stiga av”

Lämna ett svar