Schlagercool?

Såhär i schlagertider när varenda person sitter bänkad framför melodifestivalen på lördagkvällarna (med final i lördags) så kan man bli fascinerad över hur få som faktiskt erkänner att de kollar på melodifestivalen. Särskilt när alla kan sjunga med i låtarna när de spelas på radion veckan efter… Läste en krönika av Emma Hamberg i City förra veckan. Den stämmer ju fasansfullt väl, och man undrar lite varför?
Läs den ni med: Emmas krönika i City

 

Jag är i alla fall galet förtjust i melodifestivalen, och är, trots att jag faktiskt gillar klassiska schlagers med, väldigt glad att festivalen tagit den vändning den gjort. Och jag undrar om det kommer att hjälpa upp melodifestivalens rykte. Kommer alla med stolthet nån dag säga att de ska ägna lördagkvällen åt att titta på melodifestivalen? Jag hoppas det.

 

Nu är lördagsunderhållningen över för i år (förutom stora finalen den 16 maj), och The Ark gick vinnande ur tävlingen. Bara det är bevis nog för mig att det inte bara är schlager-tanter som jag som tittar på melodifestivalen, för de röstar inte på The Ark. Själv höll jag Marie Lindberg och Sarah Dawn Finer som favoriter, och tror att Sarah hade sopat banan i Finland. Är inte lika säker på The Ark, men tycker ändå att det var roligt att de vann. Sebastian och Andreas Johnson låg bland mina favvisar med, medan Anna Book, Tommy Nilsson, Sanna Nielsen och Måns låg i absoluta botten, och hade inget där att göra. Men en före detta karriär som schlagerstjärna, vibrato på varenda ton eller en snygg näsa (?!) kan tydligen ge en finalplats.

 

Vad tyckte ni? Vann rätt låt? Står ni för att ni kollar på melodifestivalen, eller är ni smygare? För att alla kollar, det är jag övertygad om 🙂

Lämna ett svar