Hetsiga diskussioner utvecklar förhållandet?

Det finns en inbillning om att par som lever länge tillsammans blir som en person. Och i många fall så räknas paret som just en person av sin omgivning.

En anledning till detta skulle väl kunna vara att par som diskuterar väldigt mycket (hmm… kan vi räknas som ett sådant?) får mer och mer lika åsikter. Detta eftersom den ena parten kanske har en mer genomtänkt åsikt i frågan (inte alltid samma part ska jag väl förtydliga ;-), och därför kan komma med bättre argument. Även om man inte alltid erkänner det direkt så ändrar man ju åsikt om man får de rätta argumenten serverade. Det är väl i princip hela syftet med en diskussion. Men så länge det finns nya ämnen att diskutera så växer ju båda personerna och även förhållandet.

…men det är klart, den dagen det tar slut på ämnen att diskutera (alltså att man har fått samma åsikt om allt) då kanske man kan räknas som en person – men än så länge känner jag mig inte så orolig för att de ska ske med oss.

Fotnot: Vi är väldigt glada att våra barn inte blev just den kombinationen av våra utseenden som bilden visar.

En kommentar till “Hetsiga diskussioner utvecklar förhållandet?”

Lämna ett svar