Hantverk man gjort

Eftersom Tård blottat sig så med tidiga konstverk i form av hemsidor och seriestrippar så får väl inte jag vara sämre jag…
Jag har faktiskt en liten pysselådra i mig. Idag visar den sig i form av inredning (färger, tavlor, gardinsömnad (Tård, tyst om kontorsgardinen)), fotoalbum, roliga paket, handgjorda grattiskort, att skriva dikter och att formge på dator. Jag försöker mig gärna på snygga dukningar och att baka roliga kakor och tårtor med (men det händer ganska sällan, och blir sällan så bra som jag tänkt mig så jag tröttnar efter varje gång).
Men det är nu det. Förr i tiden visade sig min pysselådra på lite andra vis. Jag sydde en massa kläder. Inga som man nånsin kunde ha på sig dock. Tanken på att kunna sy mina egna kläder har jag kvar även idag, och köper titt som tätt coola tyger att sy kläder av. Sen syr jag dem aldrig, eftersom jag redan innan inser att de inte kommer att gå att bära. Men förutom det så gjorde jag även lite märkligare pyssel i form av mjukis-ormar (nån som känner igen sig i det?! Skillnaden är att jag inte påstår att mina är 40 meter långa ;-), tittskåp, torkade blomarrangemang och cernitlera-gubbar. Min absolut största cernitlera-utmaning var att göra ett elefantbrudpar till en elefantsamlande bekant som skulle gifta sig. Jag är än idag när jag ser den rätt stolt över vad jag åstadkom, även om den är ful som fan 😉
Här får ni i alla fall ett par smakprov på några av mina pyssel som jag inte är det minsta stolt över. Och när man ser dem så kan man ju säga som lillebror Wennerborg sa om pysslet som skulle göra på dagis: "Varför ska man göra en massa skit?". Mina konstverk hamnade på soptippen vid flytten, men nu finns de förevigade här på twum i alla fall. Om jag nånsin skulle komma på tanken att försöka göra nya ormar eller kylskåpsmagneter… Bilden längst ner är ett bildbevis på en av mina småsystrars pysselådra, och den är ju faktiskt riktigt söt!
Maila gärna bilder på konstverk ni är stolta (eller inte) över (dvs ni som inte bara PRATAR om era rekordhantverk ;-).2 reaktioner till “Hantverk man gjort”

  1. hihi
    vilken ful gris!! Men lite stolt blir jag allt.. 😉 men fråga käre bror Daniel vad han anser om mina små konstverk, han är fortfarande sur över cernithuset han fick i födelsedagspresent för typ 12 år sen.. 🙂 kalla mig snål, jag hävdar att det är sinne för ekonomi!

Lämna ett svar