Lyssnar på ditt hjärta

Idag har vi varit på första kontrollen hos mvc sedan inskrivningen för flera månader sedan. Vi gick igenom alla mina värden sedan då, och allt såg bra ut (då i alla fall). Vi tog en vikt också, och jag har gått upp ca 6 kilo hittills. Det är lite mycket tycker jag, som har haft förmånen av att gå upp ganska lite när jag väntat båda dina brorsor. Men jag får väl försöka hålla igen lite resten av tiden nu, så det inte blir så många fler kilon.

Barnmorskan mätte min mage med idag, och jag låg exakt på ”normal”-kurvan. Kändes skönt, det betyder ju att du växer som du ska där inne i magen. När magen var mätt så fick vi lyssna på dina hjärtljud för första gången. Hjärtljuden låg på 158 slag per minut, och det är ju ganska högt. Dina brorsor har legat runt 148 slag per minut som max. Vet inte om jag var stressad och påverkade dina hjärtslag, eller om du helt enkelt ligger på högre antal slag än dina bröder. Det är i alla fall helt normalt att ligga mellan 140-160 slag per minut, så allt var som det skulle. Skönt!

Lämna ett svar