MVC idag igen, 30 fulla veckor

Idag var jag på återbesök på MVC igen. Jag fick lite papper att fylla i inför förlossningen, och det börjar kännas nära nu. Bara sju veckor kvar.

Barnmorskan tog hjärtljud, och de låg på 132. Lägsta nån av er barn har haft nånsin. Knasboll. Dessutom var du vaken och sparkade omkring, så jag tycker de låg lite väl lågt. Men det var ingen fara sa barnmorskan. Hon mätte även magen, och den låg exakt på ”normal”-kurvan för hur stor den ska vara i den här veckan. Skönt att man är normal på nåt sätt… Hon kände även hur du låg i magen, för vanliga bebisar brukar vända sig neråt runt den här tiden. Men inte du såklart (och inte dina bröder heller). Du låg i och för sig med huvudet neråt, men låg snett över magen. Tror du ligger så fortfarande nu när jag skriver det här, för du ligger och boxar nere i magen, och sparkar högt uppåt bröstet.

Efter barnmorske-besöket fick jag sitta i en halvtimme och vänta för att komma in på labbet för att ta ett blodsockerprov. Kan inte säga annat än att MVC i Spånga var betydligt bättre, där de tog både blodsocker, järnvärden och alla andra prover direkt på stället, och man fick dessutom svar direkt så man fick veta så att allt var bra (eller om man hade för låga värden så man skulle äta mer järn eller nåt). Ja, ja.

Jag och barnmorskan pratade lite om förlossningen med. Känner mig ledsen över att man här i Västerås inte får ha pappan kvar över natten när man gör kejsarsnitt. På Karolinska var man ju istället prioriterad att få ha kvar pappan när man gjort kejsarsnitt, av förklarliga skäl. Sen vill de ha kvar en betydligt längre här också, än vad de hade som krav i Stockholm. Och jag som vill hem så fort som möjligt. Särskilt när inte din pappa får vara kvar. Men, vi får väl se hur det blir med allt. Jag är rätt trött på att vara gravid nu i alla fall så jag hoppas att tiden tills du ska komma ut går fort. Men det gör den nog, jag har massor att göra på jobbet och en massa som ska fixas hemma med. Nästa helg fyller till exempel din lille storebror Tett ett år, så då blir det kalas förstås.

Puss och kram från mamma

Lämna ett svar