Vi åker till mamma i Dalarna

Idag skulle vi åka från farmor och farfar till mamma. Till Dalarna, där mamma är. Jag undrade lite om Dalarna kunde prata, men pappa försökte förklara att det var en plats och inte en person.

För att pappa skulle hitta dit lättare så fick han låna en grej av farfar, en liten tv som visade var vi skulle åka, och som berättade när vi skulle svänga och så.

När vi hade åkt en ganska lång stund så stannade vi för att kissa och byta blöja på Tett. Så passade vi på att köpa varsinn korv, och lite godis att mumsa på efter.

Det var jätteroligt att träffa mamma igen, hon hade ju varit borta från oss i flera dagar. Så var det ju mors dag dessutom, så jag och Tett hade med oss ett paket till mamma. Ett halssmycke med bilder på oss inuti, jag tror hon tyckte mycket om det.

Senare på kvällen så gick vi och åt mat tillsammans med mammas jobbarkompisar. Det var roligt, men en av dem pratade konstigt, och för att han skulle förstå så fick de andra också prata konstigt. Men jag pratade en del med den andra Ullis och med Nadja och han som skulle knäppa kort på mig, Jakob.

När vi kom tillbaka till rummet var både jag och Tett uppspelta, men jag fick titta lite på film på min lilla tv som jag brukar ha med i bilen. Jag tittade på Shrek 2, sedan somnade jag gott i bäddsoffan. Men Tett var tydligen vaken ganska länge.


Lämna ett svar