Hälsar på ett nytt dagis

I morse när jag vaknade var jag jättehes i halsen. Också kunde jag inte ”snora”. Jag ropade på pappa så han kom, och då berättade jag för honom att jag inte kunde snora, och sa att jag var sjuk. Pappa tyckte inte att jag verkade så sjuk, mer än att jag hade väldigt hes röst. Jag hade ingen feber eller så, och när jag väl vaknat var jag pigg som en lärka. Jag gick in till mamma och pappa och la mig i deras säng och kramades med dem en stund, tills Tett vaknade, då gick jag in till honom och lekte istället. Mamma kom in och tittade till oss när det var dags att gå ner och äta frukost. Då satt jag och lekte med Tetts nya leksak och Tett satt i sängen och dansade till musiken från den för fullt.

Sen åkte mamma och jobbade och jag, pappa och Tett gick till dagis inte så jättelångt efter. På dagis lekte jag en massa som vanligt, sen kom pappa och hämtade mig redan klockan två idag. Det var för att vi skulle kolla på ett nytt (eller annat kanske snarare) dagis idag klockan halv fem, så pappa tyckte att jag behövde ta det lite lugnt innan så jag inte skulle vara så sur och trött och grinig där.

När mamma kom hem sedan strax efter fyra så gjorde vi oss iordning för att gå till det nya dagiset. Jag råkade ramla med min Bobby Car över kanten mot husväggen medan jag väntade på att pappa skulle sätta Tett i vagnen. Det gjorde ont, för jag slog huvudet i väggen. Mamma blev jätterädd, men som tur var så var det inte så farligt.

Nya dagiset var ganska kul. Jag gick på upptäcksfärd direkt medan mamma och pappa lyssnade på en av fröknarna som berättade om dagiset. Tett var också ute på upptäcksfärd och upptäckte så mycket att han råkade riva en stor hylla på sig, som han hamnade under. Oj vad han skrek då. Men han gjorde nog inte illa sig så mycket, utan blev nog bara mest rädd. Det blev mamma och pappa också innan de hade sett att det inte var någon fara med honom.

När vi kollat runt ordentligt på dagiset inomhus, och mamma och pappa pratat med hon som berättade om dagiset, så gick vi en sväng ute runt dagiset med. Det var en jättefin gård och jag sprang omkring där lite. Sen sa jag till mamma och pappa att jag inte ville gå hem, så då gick vi till lekparken en stund istället, och där gungade jag, klättrade och åkte rutschkana medan mamma och pappa satt och pratade om dagiset, och om vad de tyckte om att jag eventuellt ska byta dagis igen. Svårt tycker mamma och pappa, men jag kan nog få kompisar var som helst. Även om jag såklart kommer att sakna de kompisarna jag har på det dagiset där jag går nu…

Då vi lekt klart i lekparken gick vi hem och lagade lite mat. Det blev kyckling och klyftpotatis idag. Jag fick hjälpa till att hälla upp klyftpotatisen i plåten, det tycker jag är kul (att få hjälpa till). När vi ätit plockade mamma fram jordgubbar till efterrätt, gissa om vi tyckte att det var mums alla fyra (ja, kanske till och med fem, jag tror nog att bebisen i mammas mage gillar jordgubbar med).

Sen var det dags att sova, och då läste pappa lite i racerbilar-boken innan jag somnade.


Lämna ett svar