Tett stora killen

Förra lördagen var det 1-årskalas i stugan. Lille killen Tett fyllde ett år, och firades med frukost på säng, rymdkalas och en massa paket. Första glädjetjutet kom när vi kom in och sjöng "ja må han leva" på morgonen med en bricka fylld med paket, våffla (med ett ljus i såklart) och jos. Glädjetjutet berodde endast på att han fick syn på våfflan, och han illskrek tills vi tagit honom ur sängen och satt honom på golvet med våfflan i handen. Den fick högsta fokus tills den var uppäten, därefter stod josen på tur. Paketen kom först i tredje hand, till storebrors stora förtret (han var mycket nyfiken på alla paket och erbjöd sig snällt att hjälpa lillebror att öppna dem). Mitt bland allt paketöppnande och alla paketpapper ställde sig Tett upp från sittandes och när mamma och pappa applåderade och sa "bra" så bugade Tett fint åt först mamma och sen pappa innan han satte sig ner igen, med ett stort leende.
Efter paketöppningen följde frukost och sen var det tårtbak, ballonguppblåsning och fler förberedelser för släktkalaset. Mellan ett och två ramlade moster med pojkvän, farföräldrar och oldeföräldrar in och sen var det dags att blåsa ut ljuset på tårtan (andra ljuset för idag, och storebror var även nu snäll och hjälpte till att blåsa ut) och smaka på alla kakor. När Tett smakat på det mesta och vi andra ätit alldeles för mycket sött så var det dags för paketöppning igen. I de paketen som nu stod på tur fanns bland annat lego, och legobitarna spriddes snabbt över golvet och Moltas och Tett led av absolut sockerkick av allt fika och busade omkring som galningar. Farfar hjälpte till att bygga hus och alla blev sugna på att göra sina egna lego-gubbar och varelser.
Sen blev Tett jättetrött och tog sig en eftermiddagsvila medan vi andra grillade och åt grillspettsmiddag, och sedan ägnades resten av eftermiddagen till att leka med alla nya leksaker, och Tett var underbart glad och sprallig hela kvällen ända tills han somnade utmattad av sitt första kalas. Vi är ganska så säkra på att han somnade med ett leende på läpparna, för kalaset var precis lagom för vår 1-åring. Han hann busa med alla, hann leka med alla leksaker och övade på att ställa sig och att stå upp hela dan. Och var som en riktig solstråle och skrattade åt allt och alla. Vilken perfekt 1-årsdag!

Lämna ett svar